A kabinet a nagyvárosi forgalomban egyre népszerűbbé váló rollerezés körüli joghézagot számolta fel. Marcel Vela belügyminiszter szerint 2016 óta már csaknem kétszáz baleset okozói, illetve szenvedő alanyai voltak az elektromos rollerrel közlekedők, akik közül 37-en súlyos, 156-an könnyebb sérülést szenvedtek, egyikük pedig életét vesztette.
A közúti közlekedési szabályzást módosító rendelet szerint elektromos rollernek minősülnek az óránként legalább 6, és legfeljebb 25 kilométeres sebesség elérésére képes, elektromos motor által meghajtott két- és háromkerekű járművek, amelyekkel csak 14. életévüket betöltött személyek közlekedhetnek utas nélkül, a kerékpárforgalom előtt nyitott közutakon.


A kerékpárokhoz hasonlóan a rollereket is lámpával kell felszerelni és ezentúl tilos az elektromos járművekkel a járdán közlekedni.
Ahol létezik kerékpársáv, ott a rollerezőknek is azt kell használni, egyébként pedig azokon az utakon közlekedhetnek, amelyeken a megengedett sebesség nem haladja meg az 50 kilométert óránként. A 16 év alatti rollerezők számára kötelező a védősisak viselete.
A bukaresti belügyminisztérium szerint Románia a nyolcadik európai uniós tagállam - Németország, Ausztria, Belgium, Dánia, Olaszország Franciaország és Hollandia után - amely szabályozza az elektromos rollerek használatát.    
-MTI-