A jelenleg alkalmazott higiénés stratégiák kudarcot vallottak, és széleskörű kezdeményezések ellenére (pl. kézhigiénia), az új és meglévő nozokomiális fertőzések által okozott problémák felesleges költségeket és kellemetlenségeket okoznak. Ennek a fő oka az, hogy nem fordítanak kellő figyelmet a környezetre, illetve a vegyszeres tisztító és fertőtlenítő szerek használata túlzott mértékűvé vált. Számos patogén kórokozóban magas fokú ellenálló képesség (rezisztencia) alakult ki, így megmaradnak a környezetben, ahonnan fertőzéseket és járványokat indíthatnak.

A probiotikus tisztítószerek hatékonyságának bizonyítására széles skálájú klinikai kísérletet végeztek a Lokereni Kórházban (Belgium) a Ghenti Egyetem és az Avecom együttműködésével. Két lépésben összehasonlították a vegyszeres tisztítást/fertőtlenítést a probiotikus tisztítással. Ez a tanulmány bebizonyította, hogy a Probiotikus tisztítás felülmúlja a vegyszeres tisztítást, pozitív eredményekkel mind a környezetre, mind a betegekre.

Probiotikus tisztítószerek hatása a környezetre:
– coliform baktériumok kockázata 50%-kal csökkent,
– S.aureus (MRSA) kockázata 80%-kal csökkent,
– Clostridium baktériumok kockázata 90%-kal csökkent.
Probiotikus tisztítás
hatása a betegekre:
– 20-60 százalékkal csökkentek a nozokomiális fertőzések!
2007. november 28-án, egy szlovákiai orvosi kongresszuson tartott előadás után született meg az elhatározás, hogy szabványos kutatási módszerekkel győződjenek meg a probiotikus tisztítószerek hatékonyságáról. A teszt eredményeként a „195/2005 Sb. úprava podmínek předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění” Cseh Belügyminisztériumi rendelet megengedi az általános tisztítószerek használatát az egészségügyi intézmények közönséges területein.

Azonban a termékek alkalmazása nem csak az egészségügyben lehet jelentős:
„Az irodaházak takarításánál kedvező tapasztalatokat szereztünk a probiotikus termékekkel. Jelentősen csökkent a visszaszennyeződés, a felületek ragyognak.”
(egy tisztítás-technológiai cég vezetője)
„A BioBase termékek remekül helytállnak az üzemi konyhák szennyeződéseinek eltávolításában is.”
(takarító cég vezetője)
„A szőnyegből és a bútorok kárpitjából tökéletesen eltávolította azokat a szennyeződéseket, melyeket korábban nem tudtunk kiszedni.” (egy nyugdíjas házaspár)
„A folyósón mind a mai napig látható a hagyományos és enzimes tisztítás közti különbség az elválasztó ajtó alatt.” (egy társasházi lakó)
„A wellness részleg öltözője olyan, mintha új lenne.”
(szálloda üzemeltetési vezető)
„Eddig teljes védőfelszerelésben tisztítottuk a gépeket, most sokkal könnyebben végezhető a feladat.”
(erőmű karbantartás-vezető)
A Zero Allergy
eredményeiből:
- „Sz. J. betegünk alkalmazta a sprayt, de a lánya és unokája is rhinitises beteg. A hétvégi családlátogatások alkalmával az édesapa (SZJ) megfigyelése az volt, hogy a családtagjai nem tüsszögnek, és szemviszketésük sem volt a lakásban. (A spray használat előtt sokkal több panasszal voltak a családlátogatások alkalmával.)”
- „P. N. betegünk arról számolt be, hogy a lakás levegője sokkal kellemesebb volt, mint azelőtt. Panaszai lényegesen csökkentek.”
- „K. N. T. betegünk családjában most egy 8 hónapos kisbaba is van. Kellemes tapasztalata volt a spray használat során, mind a lakás levegőjét illetően, mind a pelenkás baba szobájában lévő tartozékokat illetően, valamint a konyhában keletkező menő-manó kisbaba ténykedéseinek következményeivel is (büfi, ételmaradékok, etetőszék, hulladékok, stb.). Saját állapotában is javulást figyelt meg.”

A probiotikus tisztítószerek beszerezhetők, és további információ kérhető:

 

Biobase Kft.
1033 Budapest, Hajógyári-sziget 131. Fsz.
Fax: 06 1 244 8817
Telefon: 06 30 601 2071
Web: www.bio-base.eu
E-mail: [email protected] (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!