Kitörtek a karámból, elindultak a nyári szállásuk felé.

Az eredeti tervek szerint csak két hét múlva terelték volna át a vízibivalyokat Kiskunhalason a kórház mögötti nyári szálláshelyre, de a téli karámban kedd reggel csak hűlt helyüket találta a gondozó. A bivalyok 'maguktól' elindultak a város irányába, a vasúti töltésen találtak rájuk - írja a Baon.hu.

Az állatok gondozója kora reggel a karámban a bivalyoknak csak a hűlt helyét találta, amikor etetni ment volna őket. Másfél kilométerrel távolabb, a város irányába a vasúti töltésen találtak rájuk, de bekeríteni csak a még fél kilométerrel arrébb tudták őket. 

A halasi rendőrök és a mezőőrök hosszas bekerítési manőver után a Csetényi-parkba terelték az állatokat. A bivalyok egy része a csatorna vízében is megmártózott.

A reggeli csúcsforgalomban sok bámészkodó megállt a 'vízi látványosság' miatt, az 53-as főutat le is kellett zárni egy rövid időre.


A dolog érdekessége, hogy néhány napja egyszer már megpróbáltak kitörni a vízibivalyok, akkor még nem jártak sikerrel. Most azonban sikeres volt a szökés.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!