Az oxigénnel dúsított víz hatása a jobb bélműködésen, az immunrendszer javulásán keresztül mutatkozik meg, betegség gyógyító, megelőző hatású. Fáradtság érzést is csökkenti, frissít, energetizál, a szellemi tevékenységekre is jó hatással van, már 1-3 hét rendszeres fogyasztás esetén. Az oxigénnel dúsított víz csodálatosnak mondható, egészség helyreállító hatásokkal rendelkezik, tiszteletet érdemelnek azon személyek, akik ezen módszereket kidolgozták és bevezették.

Figyelemre méltó adatok: 1,5 liter oxigénes palackozott víz ára 940 Ft. Egy literes oxigénes víz készítésére alkalmas szifon 45.700 Ft/db. Hozzávaló O2 patron 4.100 Ft/24 db, azaz 171 Ft/liter a dúsított víz előállításához szükséges oxigén ára. A probléma csak az, hogy hazánk lakossága elszegényedett, kicsi a fizető képes kereslet, ezért a lakosság jelentős része nem tudja igénybe venni, pedig a magas oxigén tartalmú víz rendszeres fogyasztása társadalmi és tudati szinten is jelentős kedvező változásokat eredményezne.
Ez nem lenne más, mint a természet sok évezredes rendjéhez való visszatérés, az egészséges emberek társadalmának megteremtése. Az evolúció során az ember és állatvilág a víz mostani általánosan elterjedt minőségével szemben, minőségi vizet fogyasztott. Ehhez nem kell más, itt és most másoljuk le és hozzuk létre az esővíz pozitív tulajdonságait, a vezetékes ivóvíz előnyeit is megtartva. Az esővíz selymes, lágy, hidratáló 80-110% oldott oxigént tartalmazó, enyhén lúgos folyadék. Eredmény nagyobb zöldtömeg, egészségesebb emberi és állati élet. Esővíz az éltető csoda. Nem környezetszennyezett területeken, a lakosság még ivásra is felhasználja. Oldott oxigén tartalma 80-105% közötti, pH értéke enyhén lúgos 7,0-7,5 közötti. Energetizált, mert a felhőkből a földre hullva mozgásban volt, metszette a föld mágneses és egyéb erővonalait. Az erővonalmetszés, a természetes indukció, adja az energetizáló hatást. Az élővilág az evolúció során, mindig magas oxigén tartalmú, enyhén lúgos és energetizált víz környezetében fejlődött.

Az ivóvíz mindig patakokból, folyókból és nyílt felszínű ásott kutakból származott. Az évezredek alatt ehhez szoktunk hozzá. Ennek hiánya emberi, állati, növényi megbetegedésekhez, fizikai állapot romláshoz vezet, melynek „gyógyítása” vegyszeres, gyógyszeres, költséges, kétes értékű beavatkozásokkal történik.
Most gyakorlatilag nulla ivóvizeink oldott oxigén tartalma, legfeljebb elvétve található 5-10%-os oxigén, vagy ezt meghaladó tartalmú ivóvíz, ásványvizekkel ugyanez a helyzet. A vízvezetékek belső falán megtalálható, létrejövő szennyeződések, a vezetékekbe bekerülő minimális oxigén mennyiséget is lekötik, sőt további oxigén igény jelentkezik. Méréseink szerint, már két hetes, 50-100%-os oldott oxigén tartalmú energetizált víz fogyasztása is látványos közérzetjavulásokat eredményez. A megfigyeléseink lényegileg egyeznek a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskolán részünkre végzett állatitatási kutatásokkal, melyet már a Zöldújságban is ismertettünk. Nincs más jó megoldás, vissza kell térnünk a természet rendjéhez, háztartási jól kezelhető, karbantartható víz utókezelési módszer mellett mindezt, elfogadható az átlag jövedelmű embereknek is elérhető áron.

A természet által kezelt víz, csobogó patakok, vízesések, zubogók, még magas ásványi anyag tartalom mellett is lágytapintású, oxigénben dús, enyhén lúgos energetizált víz. A természet módszerei idő és hely igényesek, másolásuk használható méretben speciális tudást igényel, de készíthető olyan berendezés, mely a vízvezetéki ivóvíz utókezeléséhez van kialakítva. A frissen kezelt oxigén dús víz kedvező hatása szervezetünkre már rövid időn belül megmutatkozik a víz rendszeres fogyasztása esetén.
A készülék a vízkezelésben jól bevált, ismert módszereket egyedül állóan kombinálja, és ezzel éri el a természetben is megtalálható elvek alapján a kellemes jó ízű ivóvíz előállítását vízvezetéki csapvízből. A levegőztetés meggyorsítja a klór és egyéb gázok eltávolítását, és az oxigén beoldódását, míg az esővíz esetében bekövetkező erővonalmetszéseket – a víz energetikai feltöltését, az oxigéntartalom stabilizálását – a tartályban lévő lappiramis egység biztosítja. A kezelt víz oxigéntartalma 70-105% közötti, minimálisan 30 perc üzemeltetés esetén. A víz pH értéke 0,5-1,0 értékkel nő, a vezetékes víz ásványi anyag tartalmától függően.
Tájékoztatásul egy-két adat. A vezetékes ivóvíz 7-7,4 közötti pH értékkel rendelkezik. A fordított ozmózissal (RO technológiával) kezelt víz 5-7,1 pH értékű. A magas oxigén tartalmú palackozott vizek esetében gyakori a 110-140% oldott oxigént tartalmazó víz. A vezetékes ivóvíz gyakorlatilag nem tartalmaz (max. 1-3%) mennyiségű oldott oxigént. A készülék 6 m átmérőjű körben térharmonizáló hatást fejt ki.
A készüléket vízvezetékre kell csatlakoztatni, a készülék bal oldalán megtalálható, 3/8”-os külső menettel rendelkező, szintszabályzó úszószelephez. Ez biztosítja vízelvétel esetén a tartályban lévő víz, állandó szinten tartását. A készülék jobb oldalán a levegő bevezetéshez használt 6/4 mm-es műanyag cső található, melyet levegőztető egységhez lehet csatlakoztatni. A vizet nagyon fontos kilevegőztetni, mert el kell távolítani a klór, metán, széndioxid és más rendkívül káros, egészségtelen anyagokat. A készülék áramfelvétele 3 W, mely bármely 230 Voltos elektromos hálózattal rendelkező helyen biztosítható.

Készülék nem tartalmaz hagyományos értelembe vett szűrőket tehát, ezért az áram- és vízfogyasztástól eltekintve költségmentes (számításaink szerint a készülék árát és az üzemeltetési költséget is beleértve, egy 4 tagú család számára 10 liter jó minőségű kezelt víz költsége mindössze 60 Ft/nap). Az esetleg kiváló szennyeződés a tartály alsó részében (ülepítőtér) kiválik, és onnan a készülék szétszerelése nélkül vízsugárral, zuhannyal kiveretve eltávolítható, kimosható. Gyakoriságát a vízvezetéki víz szennyezettsége határozza meg. A készülékben uralkodó magas oxigén szint a kiülepedett szennyeződés továbbiakban vizet károsító hatásait megakadályozza.

Az egészségügy állapota évek óta folyamatosan romlik, vizsgálatokra, műtétekre, gyakran hónapokat, éveket várni kell. Az orvos és ápoló személyzet hiánya bizonyos szakterületeken már kritikus méreteket ölt. Hivatalos statisztikák szerint, már minden hatodik, kórházban kezelt beteg a gyógyszerek mellékhatásaiba hal meg. Ezek elgondolkoztató tények, intő jelek, ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az alkalmazott orvosi technológiák jelentős része, szinte csak fájdalomcsillapításból áll, a betegség, mint állapot hosszú távú fenntartása mellett. Kialakult, létrejött az itt fáj – ott fáj emberek társadalma, mely gyakran krónikus fáradtsággal, idegrendszeri zavarokkal társul.

Az egészségünket, mint legfőbb kincsünket nekünk kell megóvni, ennek egy lehetősége az oxigénnel dúsított ivóvíz rendszeres fogyasztása. El kell érni, hogy mindenki meg tudja fizetni a napi 2-3 liter oxigénnel dúsított ivóvizét.
Oláh Gábor
+36 30 934 8985
www.lappiramis.hu