Hogy került oda? Főleg pár héttel azután, hogy új csempék kerültek a falra?
Mi lehet az oka?

A válaszhoz egy dolgot tudni kell: A penész nem válogat, az Ön lakásába is bármikor beteheti a lábát. Nem nézi, hogy mennyire szép egy fürdőszoba. Nem nézi, hogy mennyire tiszta.
A penésznek csak egyvalamire van szüksége: Megfelelő környezetre, hogy szaporodni tudjon.
De ha Ön tesz az ellen, hogy a penész jól érezze magát otthonában, akkor a penész problémát már le is tudta.

Ön ezt a 2 dolgot teheti a fürdőszobai penész ellen
2 dolog, ami miatt a penésznek nem lesz megfelelő az Ön fürdőszobája:
• Rendszeresen kiszellőzteti a fürdőszobát.
• Olyan termékeket vásárol a fürdőbe, amelyek a penész ellenségei.
Az elsőt úgy biztosíthatja, hogy fürdés, zuhany után 10-20 percre nyitva hagyja a fürdő ajtaját vagy ablakát. Azonban ez még nem elegendő a sikerhez. Kell még ez is…

Hogyan válasszon megfelelő segédanyagot?
Ma már számos olyan fugázó- és tömítőanyagot találhatunk, amelyek penészesedés gátló adalékkal készültek. Mi több vízlepergető tulajdonsággal is rendelkeznek.
Azonban van még egy „trükkje” a penészmentes fürdőszobáknak…
Ha valóban biztosra akarunk menni, akkor bizony az elöregedett, sokszor már hiányos szilikont is cseréljük ki.
Ezt a munkát akár mi magunk is elvégezhetjük. És megéri elvégezni, mert sokkal tisztább, szebb képet mutat így a fürdőszoba. Ráadásul nagyon könnyen találhatunk a fugázó színéhez passzoló szilikont.
De ez még mindig nem minden. Íme, még egy dolog, ha szeretné gyermekeit maximálisan megvédeni a penész okozta betegségektől…
És a penész visszavonulót fújt…
Az összes olyan helyiségbe, amely párásodhat, amely nedvességnek van kitéve (fürdő, konyha, terasz, pince), használjon ecetsavas szilikont. Ezek ugyanis plusz penészedésgátló adalékot tartalmaznak.
Fontos tudni, hogy az ember nem úgy születik, hogy érzékeny a penészre. Az idővel kialakul, ha sokat találkozunk vele. És minél több időt töltünk penészes helyen, annál gyengébb lesz az immunrendszerünk, annál inkább irritálja a tüdőt. Ha pedig a gyerekkort végigkíséri a penész, akkor az beteges felnőttkort ígér. Ezért mindent tegyünk meg a penész ellen, amit csak tudunk.
Sok sikert a penész elleni harchoz!
Ha elfogad ehhez néhány fegyvert, akkor kattintson a www.fugazoanyag.hu oldalra, ahol megtalálja a lakásfelújítóknak, építkezőknek szóló ingyenes kiadványunkat is, valamint további információkat a Mapei fugázóiról és szilikonjairól.