Parádi ásványvizekAz élő szervezetnek jelentős mennyiségű vízre van szüksége. A felszívódott folyadék a vér segítségével szétáramlik az egész szervezetben, biztosítja a vérkeringést; szabályozza a vérnyomást; lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását; befolyásolja a vér összetételét; hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet közel állandó belső hőmérsékletét, eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket, rugalmassá teszi az ízületeket a csontok összekapcsolásához, … stb. A szervezet vízhiányos állapotát a szomjúságérzet jelzi. De ne várjuk meg míg a szervezet szomjúságot jelez, gondoskodjunk rendszeres folyadékfelvételről.

Minden élelmiszer tartalmaz vizet, csak különböző mennyiségben, de míg az ember étel nélkül hetekig is kibírja, addig tiszta víz nélkül 1-2 nap után életét veszti.

A vízhiányra a szervezet az alábbi módon reagál:
• 0,5-1 % – szomjúságérzet jelentkezik,
• 3 % – növekedik a szomjúságérzet, csökken a nyálelválasztás,
• 5 % – élénkül a szívverés, fáradság, gyengeségérzet jelentkezik,
• 10 % – testműködés, szellemi tevékenység zavara áll fenn,
• 15-20 % – bekövetkezik a halál.

Általában kényesek vagyunk az elfogyasztott ételek minőségére, de sokan elfelejtjük az egészséges élethez szükséges legfontosabb összetevőt, a tiszta ivóvizet. Pasteur azt találta kutatásai során, hogy a betegségek 95 %-ának a forrása az a víz, amit megiszunk. Érdemes tehát megválogatni, hogy milyen vizet fogyasztunk.
A legtermészetesebb folyadékforrás a víz. A vezetékes víz azonban sok esetben nem ideális megoldás, hiszen fogyasztásával nem tudjuk maradéktalanul pótolni a folyadékkal együtt elvesztett ásványi anyagokat, nyomelemeket. Legtöbbször a vezetékes víz összetételét sem ismerjük.

A biológiai vízigény kielégítésére a legalkalmasabb az ásványvíz, amely kiváló szomjoltó, számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában. (Ilyen pl. a magas ásványianyag tartalmú Parádi ásványvíz).
PARÁDI ÁSVÁNYVÍZ
Gazdagon tartalmazza a mélységi kőzetek élettani szempontból nélkülözhetetlen sóit, nyomelemeit, ezért a szomjoltás mellett mineralizálja, azaz ásványi anyagokkal telíti a szervezetet. Rendkívül alkalmas sportolóknál, erős fizikai munkát végzőknél, vagy kánikulában a folyadék- és sóveszteség gyors pótlására.

Ha azonban épp a méregtelenítés a célunk, vagy melegüzemben dolgozunk, ahol akár napi 3-4 l vizet is elfogyasztunk, akkor érdemes az alacsony ásványianyag tartalmú ásvány- és ivóvizeket választani (ilyen pl. az Aqua Friss ivóvíz).
AQUA FRISS
A hat mátrai forrás /Zsó, Ágnes, Sándor, Andor, Erzsébet, Zoltán/ összegyűjtött vizéből készült Aqua Friss szénsavmentes ivóvíz fogyasztásával gyorsan pótolhatja szervezete folyadékveszteségét, alacsony (300 mg/l körüli) ásványianyag tartalma miatt a szervezet demineralizációjára, azaz méregtelenítésére kiválóan alkalmas. Fogyasztása csecsemők és kisgyermekek részére is ajánlott, az illetékes szakhatóságok által bevizsgált és jóváhagyott, jó minőségű ivóvíz.

Napjainkban divatosak az oxigénnel dúsított vizek, melyek a hagyományos ivó- ill. ásványvizekhez képest változó mennyiségben hozzáadott oxigént is tartalmaznak. Ilyen pl. az Aqua Oxigén Plusz oxigénnel dúsított ivóvíz, mely tartalmazza a maximális oxigén mennyiséget, amit a víz fizikailag képes elnyelni.

Pergéné Kiss Edina

NE SZOMJAZZON! ÖNTSÖN
TISZTA VIZET A POHÁRBA!

www.medaqua.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!