Hol található ez az akupresszúrás pont?

Keresd meg a két szemöldököd között épp félúton lévő középpontot, kicsit közelebb az orrnyereghez, mint a homlokhoz. Ezt masszírozd egy másodpercig, hogy elérd a fent említett pozitívumokat, és megszabadulj a stressztől! Amellett, hogy ilyen csodás hatást fogsz elérni vele, ez a masszázs rövid idő alatt megnyugtatja az elmét.

Fejfájás és krónikus fáradtság ellen is bevethető a nap bármely szakában. Emellett csökkenti a szemnyomást, és elűzi az álmatlanságot. Csökkenti az orrmelléküregek fájdalmát, és megszüntetheti az orrdugulást.

Segít könnyebben elaludni

Mivel pozitív hatásai redukálnak szinte mindent, ami zavarhat az elalvásban vagy a nyugodt álomban, lefekvés előtt érdemes elvégezni ezt a gyakorlatot. Kezdd azzal, hogy kényelembe helyezed magad. Találd meg a két szemöldök közti pontot, amit fent szemléltettünk is. Rengeteg feszültség gyülemlik fel a fejnek e részén, nem véletlen tehát az sem, hogy ha valaki stresszes, fáj a feje, ösztönösen idekap.

Helyezd erre a pontra a két mutatóujjadat egymás mellé, nagyjából a szemöldök eleje alá, és alulról felfelé irányba kezdd el masszírozni. Ezt csináld 45 másodpercig, de semmiképp sem erős nyomással. Ha kellemetlen érzés, az már túl erősnek számít. Ha befejezted, ne vedd el az ujjaidat erről a pontról. További 5 percig ülj vagy feküdj nyugodtan, és egyszerűen csak gyakorolj enyhe nyomást ugyanerre a pontra. Lélegezz mélyeket be és ki, relaxálj.

Extra tipp a hatékonyságért

Érdemes a masszázs során nyugtató hatású, növényi illóolajat használni. Az eukaliptusz aroma segít megnyitni a légutakat, de ha alvásproblémákkal küzdesz, javasolt olyat használni, amiben nyugtató hatású összetevők vannak.