Egy közeli ismerősömtől kaptam ezt a cikket, és úgy gondolom, hogy sok érdekes információ van benne, amit akár be is tarthatunk, de azzal semmiképp nem ártunk magunknak, ha alaposan átolvassuk. Biztos vagyok benne, hogy legalább egy része hasznosítható. A cikk a fordító-író kérésére név nélkül jelenik meg!Borisz Bolotov az „ukrán Einstein": villamosmérnök, polihisztor. Világnézet és rendszerszemlélet nélkül nem lehet gyógyítani. Terjedelmes könyvében a filozófiától az atomfizikáig, a botanikától a gyógyításig sok minden szerepel. Bolotov a Mengyelejev-féle periódus rendszert is „átépítette", víz égetésével fűti a házát.

 

Lépések a hosszú élet felé 2. rész
Az öt alapvető szabály, a kvintesszencia


Ötödik szabály:
a betegségtől legyengült szervek helyreállítása
Ez a szabály a közömbösség elvéből indul ki. A Hold a Föld körül különböző pályákon is keringhetne. Ha valaki egyszer áttolná egy másik pályára, utána azon keringene. Az is jó. Hány méh van egy rajban, hány sejt van egy szervezetben, vagy egy szervben, ez mind közömbös. Ha lecsökken a sejtek száma, a szerv nem lesz képes ellátni a feladatát, de a közömbösség elve meggátolja, hogy optimális méretűvé fejlődjön. A sok sült növényi zsírtól elhal a vese sejtjeinek nagy része. A maradék nem tudja biztosítani a vér homeosztázisát, megnő a vérnyomás, fejfájások jönnek elő, szívműködési zavarok lépnek fel. A vese a közömbösség elve miatt nem tudja, akkor most növelje a tömegét, vagy csökkentse. Ezért a túlterheltség ellenére a tömeg változtatása nélkül folytatja a munkát. Egy nap éppen annyi új sejt keletkezik benne, amennyi meghal. Az orvos szemszögéből nézve a vese a közömbös egyensúlyi állapotban van, mint egy kő az úton. Ha nem tolod el a követ valamilyen erővel, végtelen ideig ott lehet az úton. Az ilyen típusú elváltozás gyógyíthatatlan betegséggé válik, mivel nem létezik, és nem létezhet olyan gyógyszer, amely képes lenne a vese sejtjei számának megnövelésére. Az ilyen típusú betegségeket „elállítódási", „eltolási" betegségeknek nevezzük. Vissza kell állítani, vissza kell tolni!
A természetnek mindegy, hogy az adott ember élő, vagy halott. Az adott embernek viszont nem mindegy. Nemhogy halott, beteg sem akar lenni. A természet közömbössége nem közömbös az embernek. Ezért az ilyen betegségeket az ember saját akaratából kell, hogy meggyógyítsa. Ha egészséges akarsz lenni, tegyed magad egészségessé!
A természetnek közömbös a te közérzeted. Lássuk, hogyan lehet a túlságos izzadást, amit a vese szövetek részleges elhalása okoz, meggyógyítani. A felfázott vesék gyógyítása a következő. Egy órával szaunázás (orosz fürdő) előtt meg kell enni tíz deka főtt állati vesét, utána 10-15 perccel a szaunázás előtt meg kell inni fél-egy pohár izzasztó kvászt. Ha a bőr rosszul izzad, be kell dörzsölni mocsári molyűző teával.
Nyírfa levélből, hársfavirágból, bodzavirágból is lehet izzasztó teát főzni. Izzadás közben a vesék részben pihennek, van idejük saját sejtjeik szaporításával foglalkozni. A vérben benne lesznek az ehhez szükséges alapanyagok. Zuhanyozás, vagy hideg fürdő a szaunázás után nem tanácsos, mert elvész az izzadás haszna. Előtte viszont tanácsos zuhanyozni. Ha az izzasztás után gyorsan lehűl a bőr, visszaszívódnak a bőrbe a rajta levő „piszkos" anyagok. Látható, hogy az izzadást még erősebb izzasztással gyógyítják. Kutyaharapást a szőrével. Heti egy procedúra elegendő. Eltűnnek a panaszok, a szervezet megerősödik. Csak tenni kell érte valamit!
Elállítódási betegség a máj cirrózis is. Elfajulnak a máj sejtjei. A közömbösség elve nem foglalkozik azzal, meg akarja-e magát gyógyítani az egyed, vagy nem. Tök mindegy! A cirrózist a fentiekhez hasonló módon (főtt máj elfogyasztása után) izzasztással lehet kezelni. Az izzasztás befejezése után a bőr mindent beszív, ami a felületén van. Krétával, vagy halolajjal kevert tejsavóval kell bedörzsölni a bőrt. A máj ilyenkor részben pihen, a táplálék a bőrön át lép be a szervezetbe. A bőrön át táplálás után ecettel kell dörzsölni a bőrt. A máj elég bonyolult. Orvosi felügyelet tanácsos.
Szívgyengülés gyógyítása hasonló. Itt főtt szívet kell enni, és Bolotov kvászt kell inni. Az izzasztás után masszázs jön. Masszázs alatt a szív részben pihen, hiszen részben a masszőr keringeti a vért. Az izmok keringetik, hajtják előre a vért. 10-20 kezelés. Napi 0,1 gramm szürke repcsény fogyasztása ezen kívül ajánlott. Ez egy keserű növény. Serkenti a hasnyálmirigy működését, az inzulin termelését. Az inzulin bontja le az összetett zsírokat és cukrokat, segít a szív táplálásában. Szív gyógyításakor tilos növényi olajat fogyasztani. A növényi olajok könnyen oxidálódnak levegőn is és a szervezetben is, és mérgező „olajfestékké" válnak. Sózott disznózsíron, vagy olvasztott vajon kell a krumplit, a húst sütni.
Tüdő elállítódás is gyógyítható a fenti módszerrel. Itt oxigénezett vízben, víz alatti masszázst alkalmaznak. A kezelés után Bolotov kvászt kell inni.

Elállítódási betegségek az emésztő csatornában (tápcsatornában, gyomor-bél traktusban) is előfordulnak (Ezekben az esetekben nem kell pacalt, belet enni! Más a megközelítés.) Ezek az alapbetegségek. Ezekből keletkezik a többi betegség. A gyógyítást helyes mindig a gyomor-bél traktus gyógyításával kezdeni. Ez általános megállapítás.
A stressz nagyon gyakran beleavatkozik az emésztés folyamatába. Képzeljük el, folyik a gyomornedve termelés és hirtelen nagyon megijed valamitől az ember. Ha lenyeltük az ételt - harmónia esetén - a savanyú emésztőnedvek megfelelő trigger jelek megjelenés után lépnek be a gyomorba. Folyik az emésztés, és amikor csökken a gyomornedv koncentrációja, kinyílik a pilorusz visszacsapó-szelepe és a patkóbélbe kerül a táplálék, ahol folytatódik az emésztés. Ott már lúgos közegben (epe és tripszin).
A stressztől viszont ennek a bizonyos szelepnek a gyűrűs izmai ellazulnak. Előfordulhat, hogy az erősen savas gyomornedv kerül a patkóbélbe és szétmarja. Legsúlyosabban maga a szelep károsul és innentől kezdve nem fog hermetikusan zárni. Hasonlóan az epe és a tripszin is bekerülhet a gyomorba és marni fogja azt. Tudva azt, hogy a stressz milyen károkat okozhat, meg kell védeni ilyenkor a gyomor-bél traktust a saját emésztő nedveitől. Egy pohár aludttej, egy pohár hideg víz. Hányinger esetén a pohár vízbe egy kanál 9%-os ecetet kell tenni. A nyelv hegyére téve el lehet ilyenkor szopogatni 1 gramm sót, és ahogyan feloldódik, a vízzel meginni. Ha már megvannak a stresszes helyzetek következményei, akkor az elállítódás betegséget kell gyógyítani. Egy időre ki kell vonni a gyomorból a gyomornedveket, a patkóbélből pedig az epét és a tripszint (a tripszin a hasnyálban van!). Le kell lassítani az emésztőcsatorna falát károsító folyamatot, hogy a fal regenerálódjon.
Hogyan? Ez egyszerű. Mosott, hámozott zöldségből és gyümölcsökből gyümölcscentrifugán ki kell préselni a levet. A keletkező szilárd anyagból, azaz a préselményből a tenyerünkön kis golyócskákat gyúrunk, és éhgyomorra, rágás nélkül lenyeljük. 2-3 evőkanálnyi babszemnyi golyócskát kell lenyelni egy alkalommal. Minden étkezés előtt hasonlóan kell eljárni. A lét meg kell sózni, legalább 2-3 órát állni hagyni szobahőmérsékleten, és meginni - akár éjszakára is meg lehet inni. De meg levet kvászosítani is. Ezek a préselmények negatív potenciállal rendelkeznek. Ez mindaddig megmarad, amíg a rostok a levegő ionizált elemeit magukba nem szívják (Néhány hét, a hűtőben. De legjobb a friss préselmény). A friss préselmény 10-30 eV potenciállal rendelkezik és képes a fém- és nehézfém ionokat (plusz a rákkeltő anyagokat, szabad gyököket.) magába szívni a gyomorfalból és a patkóbél szelepéből. (Lehet, hogy a szöveg anatómiailag nem pontos, lehet, hogy valamit rosszul fordítok. A lényeg a rendszertechnika. A savas gyomor és a lúgos patkóbél között kell lenni egy jól működő szelepnek, amit tisztán kell tartani.). A préselmény nemcsak megköti a gyomornedvből keletkező só jellegű lerakódásokat, fontos ballaszt anyag a bélnek, amely képes az egész bélcsatorna nyálkahártyájának regenerálására. Hogyan találjuk meg a megfelelő lekötő anyagot, azaz préselményt, amelyben a pektin tartalom is magas lenne, és más egészség visszaállító tulajdonsággal is rendelkezne? Az élettapasztalat szerint legyengült és alacsony vérnyomású szervezeteknél, ahol gyakran a végtagok is hidegek, káposzta, sóska, útifű,... jöhet szóba. Magas vérnyomás esetén cékla, málnalevél, hársfalevél, martilapu virág és levél, bodzavirág jöhet szóba. Cukorbetegség esetében „vízi bors", gyermekláncfű, cikória, mustár, kőrislevél ... Gyomorégés esetében nagyon jó a sárgarépa és alma préselmény. Tüdő problémánál fekete retek. Ez utóbbi az epeutak kőmentesítésére is jó. A cékla préselmény elveszi az étvágyat, kövérségnél jó. Étvágy nélkül tilos enni, mert nincs emésztőnedv! Ha nehéz a golyócskák lenyelése, be lehet tejfölözni.
Tehát az ötödik szabály nagyon fontos a gyomor-bél traktus visszaállítása szempontjából. Naponta 8-9 liter emésztőnedv keletkezik. Rostos, pektines préselményekkel 3-5 nap alatt meg lehet tisztítani a vért. A préselmény ajánlatos egészségeseknek és betegeknek is.
forrás: Borisz Bolotov: Lépések a hosszú élet felé, avagy a hosszú élet kvintesszenciája (erősen kivonatolt írás)
http://www.beztabletok.ru/images/stories/beztabletok/bolotov/about.htm

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!