A jó idővel megjön a kedv a szabadban eltöltendő programokhoz: lehet az túrázás, biciklizés, kirándulás az erdőben vagy akár csak egy könnyed esti séta.
Nyáron egy-egy ilyen program előtt mindenki igyekszik felkészülni a várható veszélyekre (leégés, szúnyog, kullancs stb. elleni szerek). Van azonban egy olyan dolog, melyre nem mindenki gondol, mint várható problémára. Ez pedig a kutyatámadás.

Egy kutyatámadás - vagy rosszabb esetben egy kutyaharapás -, bizony bárki kedvét elveheti a szabadtéri programoktól. Sokszor a gyerekként szerzett ilyen „élmények” felnőttkorban is kísértik az embert. Egy rossz tapasztalat vagy egy rossz emlék később komoly visszatartó erő lehet.
Önnel, vagy családjában, ismerősei közül valakivel történt már ilyen eset? Ha igen, akkor tudja milyen örök nyomot képes hagyni az ember tudatában.
Sajnos vidéken és városban is egyaránt előfordulhat kutyatámadás. Kirándulás, biciklizés, vagy munka után hazafelé menet bárhol és bárkivel előfordulhat, hogy kóbor kutyával találkozik. Azt, hogy az adott találkozásból lesz-e támadás, nem lehet előre megmondani. Viszont ahogy mondják: „benne van a pakliban”. Éppen ezért erre a veszélyre is érdemes felkészülni.
Emiatt fejlesztették ki a kutyariasztót, mely alkalmas a támadás kivédésére és a megelőzésre is.
Sokan, ha azt hallják, hogy kutyariasztó, akkor úgy gondolják, hogy mind egyforma, mind ugyanazt tudja. Pedig ahogy pl. autóból is több típus létezik, úgy kutyariasztóból is többféle készülék van forgalomban. Vannak olcsóbbak és kissé drágábbak, de az árnál sokkal fontosabb a tudás. Vajon a megvásárolt készülék valóban képes megvédeni Önt és családját? Hány méterre engedi közel a támadó kutyát? Van-e esély mégis a sérülésre?
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a komoly gyártók rengeteg pénzt áldoznak a kutatásokra és fejlesztésekre, ezért kerülnek az ő termékeik gyakran többe, mint a konkurenciáé, mely a kész terméket próbálja „lemásolni”.
A Harp’s Kft. által több mint 19 éve forgalmazott Dazzer kutyariasztó – gyakorlati tapasztalatok alapján – akár már 20-25 méterről is hat. Ez úgy lehetséges, hogy a gomb megnyomásával a készülék már az első pillanattól a riasztáshoz szükséges frekvenciát bocsátja ki. (Van olyan termék is, melynél a gombot folyamatosan nyomva kell tartani ahhoz, hogy a készülék elérje a riasztási frekvenciát. Ez idő alatt az állatra nem képes hatni, az egyre közelebb jön.)
A Dazzer egy kisméretű, hordozható, személyvédő kutyariasztó, mely egy magas frekvenciájú – az ember számára nem hallható – ultrahangot bocsát ki. A készülék csak a támadó kutya elriasztására alkalmas. Azokra az állatokra hat, melyekben van „támadási feszültség”. Ezt emeli meg a kutyában egy olyan szintig, melynél hirtelen elsötétül minden, mintha egy falnak ütközne. Ettől az állapottól ijed meg annyira, hogy elmenekül.
A nyugalomban lévő kutyát – amelyikben nincs támadási feszültség – nem riasztja a Dazzer. Ebben az esetben a kutya a fejét vagy a fülét odafordítja a hang irányába, jelezve, hogy észlelte a hangot, majd folytatja tovább a szaglászást, sétálást. Ettől a kutyától biztosan nem várható támadás.
A fenti reakciókat és hatásokat ismerve így nemcsak kutyatámadás esetén, de annak megelőzésére is lehet használni a Dazzer kutyariasztót. Ugyanis, aki nem kutyaszakértő – márpedig a többségünk nem az – annak nem mindig könnyű eldönteni, hogy egy kutya támadni akar vagy sem. Nem mindig attól várható támadás, amelyik vicsorog, morog és ugat. Sőt, sok olyan van, amelyik meghúzza magát és a kellő pillanatra várva „lesből” támad.
A megelőzés igen egyszerű. Irányítsuk a készüléket a kutyára és nyomjuk meg a gombot. Ha elszalad, akkor megmenekültünk egy kellemetlen élménytől. Ha ottmarad, és csak nézi, honnan jött a hang, akkor nincs okunk félni tőle.

Az elmúlt évek értékesítési tapasztalata alapján tudjuk, hogy sokakban felmerül a kérdés: mi van, ha a kutya a készülék hatására kezd el támadni, holott előtte nem akart?
A válasz egyszerű: a kibocsátott frekvencia csak arra a kutyára van hatással, amelyikben van támadási feszültség (támadni akarás). Amelyik állatban nincs ilyen, abban nem fogja azt előidézni.

Bátran ajánljuk a Dazzer ultrahangos kutyariasztót mindazoknak, akik szeretnek felkészülni minden váratlan helyzetre, valamint biciklistáknak, időseknek, kocogóknak, illetve akiknek munkájuk miatt fontos, hogy megvédjék magukat (postások, díjbeszedők, szociális munkások stb.).

Kellemes és biztonságos nyarat kívánunk!

Harp’s Kft.
www.harps.hu
06-56-410-916
06-20-9426-380