Aki nőtt mély szakadékba,1

Szeme rálát a magányra,

Hegyi víz forr kebelében

Ajkán dús moha, pára.Kifeszített meredek híd,

Az idő zúg el alatta,

Tovahabzó szirományék,

S a magány néz a patakra.        (Weöres Sándor)A Kövirózsa a varjúhájfélék (Crassulacea) kövirózsaformák (Sempervivoideae) alcsaládjának két nemzetsége. Hazánkban két fajuk honos, mindkettő védett.

A természetben vadon, a hegyvidékek sziklás, napos lejtőin honos, de könnyen termeszthető is.

Pozsgás, évelő növény. Évelő voltára utal a neve is: Sempervivum – semper (mindig), vivum (élő).

Tőrózsában élő levelei változatos méretűek, csúcsuk lehet tompa vagy hegyes. Színük lehet zöld, kékes vagy pirosas.

Szárazságtűrő, igénytelen növény.Az ókorban azt hitték, hogy megvédi a házat a villámcsapástól, Jupiter növényének is nevezték. Ezért a házi kövirózsát még mindig sokfelé a háztetőre telepítik

Számos fajt dísznövényként termesztik, de néhány faj gyógyhatású, gyógynövényként ismert. Ilyen a Sempervívum Tectorum, magyarul Fülfű.

A kövirózsa pozsgás leveléből préselt zöldes színű folyadék tartalmazza azokat a hatóanyagokat, melyek gyógyhatásúak.

Hatóanyagai:

Csersavak,nyálkaanyagok,gyümölcssavak (almasav, citromsav), flavonoidok, vitaminok (különösen a C-vitamin), aminosavak (aszparginsav, fenolkarbonsavak)A Silanus Kft. által gyártott és forgalmazott KÖVIRÓZSA KRÉM magas százalékban tartalmazza a növényből készült extraktumot. A kivonat savtartalmánál fogva halványító hatású, természetes antioxidáns. Rendszeres használata halványítja a szeplőket, öregkori májfoltokat. A krém nagyon jól hidratál, összetevői bőrbarát anyagok, nem tartalmaz 2kőolajszármazékokat, parabéneket és színezéket. Halványító hatását csak a kövirózsa hatóanyagai fejtik ki, kémiai fehérítőt nem tartalmaz. Minden bőrtípusra alkalmazható.

Gyümölcssav és antioxidáns (C-vitamin) tartalma miatt a bőrt fehéríti, krémbe keverve halványítja a májfoltokat és a szeplőket.

Rendszeres használatával megelőzhető az öregkori májfoltok megjelenése az arcon és a kézen Flavonoid tartalmánál fogva gyulladáscsökkentő hatású. A présléből készült fülcsepp fülbe csepegtetve megszünteti a fülgyulladást, enyhíti a fájdalmat. A préslé szemölcsök és tyúkszem kezelésére is alkalmas. Krémbe vagy testápolóba keverve égési sérülések kezelésére, napozás utáni balzsamként, övsömör esetén is használják.A Silanus Kft a Kövirózsa Krémben a kövirózsa (Sempervivum Tectura) leveléből frissen présel hatóanyagát használja fel. A préslé antioxidáns hatása mellett a természetes gyümölcssavak fehérítő hatása miatt kiválóan alkalmas szeplők, májfoltok halványítására. De felhasználható a már említett napozás utáni balzsamként is.

A krém csak természetes fehérítőt tartalmaz, így használata semmiféle mellékhatással nem jár. A bőrt nem károsítja, egyéb összetevői miatt hidratáló, bőrtápláló tulajdonságú.

Fontos a rendszeres használat, így elkerülhetjük a bőr foltosodását arcon és kézen egyaránt.3   SILANUS Kozmetikai és Kereskedelmi Kft.

2144 Kerepes, Vasút utca 42.

Tel/fax: 06-28-482-709  /  06-20-584-6210

E-mail: [email protected]


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!