Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2019. 10. 22
A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez, a Zöldunió felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam. Arra tettem vállalást, hogy kipróbálom a környezettudatos nagytakarítást! A lehető legnagyobb mértékben igyekszem otthon kerülni a vegyszereket. Mint sok környezettudatos háziasszony, én is ecetet és szódabikarbónát használok a legtöbb tisztítószer kiváltására. Ennél a kihívásnál úgy gondoltam, kipróbálok olyat, amit eddig még nem: a mosószódára esett a választásom.

2019. 09. 19
Otthonunk melege mindennél fontosabb, ez egyre többe kerül. Egy kis odafigyeléssel azonban javíthatunk hőérzetünkön, és alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesen érezhetjük magunkat. A titok nyitja az ideális páratartalom. Ha fázunk a fűtött szobában, mielőtt a fűtőtest szabályzóját feljebb tekerjük, próbáljuk a páratartalmat növelni, hőérzetünk biztosan javulni fog.

2019. 09. 04
Megzavarják az állatok táplálkozását, utódgondozását, veszélyeztetik a születésszámot

2019. 08. 30
Egyértelműen valami megváltozik a növények közelében, ami befolyásolja hangulatunkat. Ezt egyesek a növények rezgéseivel magyarázzák.Egy igazán kellemes légkörű otthon vagy iroda elképzelhetetlen szobanövények nélkül, melyek meghitté, hangulatossá varázsolják környezetünket. Ahhoz, hogy jobb kedvre derüljük, elegendő a puszta látványuk, vagy esetleg többről van szó? De egyáltalán mi az a növényi rezgés? Érezhető, látható, tudományos módszerekkel leírható? Hogyan hat az emberre?

2019. 08. 30
Ha meguntuk az íztelen zöldségeket, ha nem érezzük a természetességet a gyümölcsökben, vagy csak szeretnénk feldobni megszokott ételeinket valami új, intenzív ízzel, gyűjtsünk növényeket az erdőkből-mezőkről.

2019. 12. 27
Sokunknak ismerős az az érzés, amikor egy-egy tömegközlekedésen töltött utazás után rohanunk a mosdó felé, hogy megtisztítsuk kezünket, vagy amikor a homokozóban önfeledten játszó gyermekünket egészen hazáig kénytelenek vagyunk piszkosan magunkkal vinni.

2019. 08. 22
A döntés hátterében az állhat, hogy a helyi hatóságok a közelmúltban 11 tonna szemetet hoztak le a Mount Everestről.

2019. 08. 21
Csalóka nevével ellentétben az őszi füvesítés nem ősszel kezdődik, hanem sokszor már nyáron. A talaj előkészítésével: tereprendezéssel, gyomirtással, vízelvezetés és öntözőrendszer telepítésével és a talajfertőtlenítéssel.

2019. 08. 16
A növények mellett található tájékoztatókon és a növényápolásról szóló ismertetőkben a fény-, víz- és hőmérsékletigény könnyen értelmezhető, de a tápanyagszükséglet már bonyolultabb kérdés.

2019. 08. 09
Kevesen gondolnak arra, hogy egy kisebb udvarban is kombinálható az esztétikus pihenő- díszkert a veteményessel, gyümölcsössel.