Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2019. 11. 29
Már most érdemes kiásni az ültetőgödrét!

2019. 11. 27
Sajnos elterjed rossz gyakorlat, hogy a tuja a leültetést követően maximum 1-1 nyírást és nagy ritkán egy kis öntözést kap, elvégre szívós növény.

2019. 11. 26
Az optimális hőszigetelés nemcsak kényelmi és épületenergetikai, hanem környezetvédelmi kérdés is, hiszen a települések károsanyag-kibocsátásának több mint negyede köthető az épületek hűtéséhez, fűtéséhez, energiaellátásához. A hőszigeteléssel kapcsolatos megfelelő döntés meghozását azonban tévhitek is bonyolítják, köztük egy különösen káros városi legenda: eszerint a falaknak lélegezniük kell ahhoz, hogy a lakásban egészséges belső klíma alakuljon ki, és ha nem megfelelő anyaggal történik a hőszigetelés, a lakótér „befullad”, „dunsztolódik”.

2019. 11. 19
Aggaszó adatok! Egyre több csomagolási hulladék keletkezik Németországban

2019. 11. 13
Egy kis odafigyeléssel azonban javíthatunk hőérzetünkön, és alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesen érezhetjük magunkat.

2019. 11. 06
A kutatók reményei szerint az utolsó megmaradt példányok átköltöztetésével meg lehet menteni a súlyosan veszélyeztetett fajt a pusztulástól.

2019. 11. 05
Nőtt az elkülönítetten gyűjtött települési hulladék aránya tavaly, és az elszállított szemét csaknem negyede hasznosult újra - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló kiadványából, amely a települések infrastrukturális ellátottságának 2018-as állapotát mutatja be.

2019. 10. 22
Szeptember 1-jén ünnepeltük az első évfordulóját annak, hogy az Ökopiacon már nem adnak egyszer használatos műanyag zacskót és szatyrot az árusok. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük az elmúlt év történéseit, és azt is, hogy még milyen feleslegesen használt műanyagokról tudunk egy kis odafigyeléssel leszokni!

2019. 10. 22
A Bioforce márkanév alatt megismerhetik Magyarország egyik legfiatalabbnak számító vegyszermentes tisztítószer és mosószer forgalmazóját. Termékeink nem csak a háztartási alkalmazásokat fedik le, hanem az autóápolás, kertünk, tavunk gondozása mellett újdonságként baba és kisállatok részére kifejlesztett termékek széles választékával várja a vásárlóit. Társaságunk üzleti filozófiája, hogy otthonunk tisztán tartása hatékonyan, környezetbarát, egészségkímélő módon és – nem utolsó sorban – kényelmesen, gazdaságosan. Termékeink árát úgy alakítottuk ki, hogy azok versenyképesebbek legyenek az ugyanazt a minőséget produkáló ismertebb, vegyszereket tartalmazó társaiknál.

2019. 10. 22
Az egyik legfontosabb a gyepszellőztetés! Ezt a sokszor embert próbáló feladatot sajnos nem csak tavasszal, hanem ősszel is el kell végezni. A jól tartott gyep a nyár végére gyönyörűen besűrűsödik, a hideg idő beállta előtt pedig az alsó levelek elsárgulnak, elszáradnak.