2016. 07. 01
Pár éven belül elavult technológia lesz, már senki sem fogja már használni, hiszen itt az új, villámgyors alternatíva.

2016. 07. 03
Pillanatok alatt elpusztítják a bokrokat! Órák alatt végeznek egy buxussal.

2016. 06. 30
Nincs olyan ragadozó, amelyik elviselné védekezési módját: a bűzmirigyeiből a támadóra - lehetőleg a szeme közé - spriccelt undorító váladékot.

2016. 07. 02
Az abszolút agyméret nem fed le mindent. Felfedezték, hogy a varjúfélék sokkal kisebb agyuk ellenére is ugyanolyan jól teljesítenek, mint az emberszabású majmok.

2016. 07. 01
Einsteinnek tulajdonítják azt a mondást, hogy ha kipusztulnak a méhek, az emberiség csak négy évvel élheti túl azt. Kínában már nagy a baj! Kénytelenek emberi kézzel kiváltani a méhek munkáját!

2016. 06. 23
A növényápolással kapcsolatos sorozat következő témája nem kötelező tananyag. A legtöbb hobbikertész azonban kipróbálja a növények szaporítását is. Ha jól sikerül, legközelebb már saját szaporítású növényt ajándékozhatunk, de ismerősöknél vagy nyaraláskor megcsodált növényről is érdemes hajtást kérnünk. Soha ne „metsszük” meg kérdezés nélkül mások növényét szaporítóanyag beszerzése ürügyén, nekünk se esne jól, ha egyszer csak elfogy szeretett növényünk!

2016. 06. 17
Egy barlang, ahová közel 20 évig senki nem mert lemenni. Aztán elállt a lélegzetük.

2016. 06. 16
Dr. Farkas Istvánt Szegeden mindenki ismeri, s az ok, amely miatt városszerte számon tartják, kettős: történelemtanári, és önkéntes famentői, fagondozói munkája. Negyvenhárom évig tanított egy jónevű gimnáziumban, néhány éve pedig, amióta nyugdíjba vonult, a szegedi fáknak szenteli életét. Egyébként Szegeden szerinte több mint százan vannak, akik tevőlegesen is tesznek a hatósugarukban lévő fákért, s a civil kezdeményezésnek ezt a formáját nem semmibe venni kellene, hanem hagyni, hogy tegye a dolgát.

2016. 06. 03
A X. században, Abesszíniában élő nomád törzsek tagjai figyelték meg, hogy ha kecskéik a kávécserje lombjából legeltek, nem tudtak aludni utána. Ekkor kezdték alkalmazni először áloműzőként, de még feldolgozás nélkül, nyersen fogyasztották gyümölcsét.

2016. 06. 09
Néhány növény akkor virágzik dúsabban, ha gyökérzete „beszorítva” érzi magát, (pl. afrikai szerelemvirág), ezeket csak akkor ültessük át, ha már szétfeszítik az edényt.