2019. 11. 06
A kutatók reményei szerint az utolsó megmaradt példányok átköltöztetésével meg lehet menteni a súlyosan veszélyeztetett fajt a pusztulástól.

2019. 11. 05
Nőtt az elkülönítetten gyűjtött települési hulladék aránya tavaly, és az elszállított szemét csaknem negyede hasznosult újra - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló kiadványából, amely a települések infrastrukturális ellátottságának 2018-as állapotát mutatja be.

2019. 10. 22
Szeptember 1-jén ünnepeltük az első évfordulóját annak, hogy az Ökopiacon már nem adnak egyszer használatos műanyag zacskót és szatyrot az árusok. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük az elmúlt év történéseit, és azt is, hogy még milyen feleslegesen használt műanyagokról tudunk egy kis odafigyeléssel leszokni!

2019. 10. 22
A Bioforce márkanév alatt megismerhetik Magyarország egyik legfiatalabbnak számító vegyszermentes tisztítószer és mosószer forgalmazóját. Termékeink nem csak a háztartási alkalmazásokat fedik le, hanem az autóápolás, kertünk, tavunk gondozása mellett újdonságként baba és kisállatok részére kifejlesztett termékek széles választékával várja a vásárlóit. Társaságunk üzleti filozófiája, hogy otthonunk tisztán tartása hatékonyan, környezetbarát, egészségkímélő módon és – nem utolsó sorban – kényelmesen, gazdaságosan. Termékeink árát úgy alakítottuk ki, hogy azok versenyképesebbek legyenek az ugyanazt a minőséget produkáló ismertebb, vegyszereket tartalmazó társaiknál.

2019. 10. 22
Az egyik legfontosabb a gyepszellőztetés! Ezt a sokszor embert próbáló feladatot sajnos nem csak tavasszal, hanem ősszel is el kell végezni. A jól tartott gyep a nyár végére gyönyörűen besűrűsödik, a hideg idő beállta előtt pedig az alsó levelek elsárgulnak, elszáradnak.

2019. 10. 22
A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez, a Zöldunió felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam. Arra tettem vállalást, hogy kipróbálom a környezettudatos nagytakarítást! A lehető legnagyobb mértékben igyekszem otthon kerülni a vegyszereket. Mint sok környezettudatos háziasszony, én is ecetet és szódabikarbónát használok a legtöbb tisztítószer kiváltására. Ennél a kihívásnál úgy gondoltam, kipróbálok olyat, amit eddig még nem: a mosószódára esett a választásom.

2019. 09. 19
Otthonunk melege mindennél fontosabb, ez egyre többe kerül. Egy kis odafigyeléssel azonban javíthatunk hőérzetünkön, és alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesen érezhetjük magunkat. A titok nyitja az ideális páratartalom. Ha fázunk a fűtött szobában, mielőtt a fűtőtest szabályzóját feljebb tekerjük, próbáljuk a páratartalmat növelni, hőérzetünk biztosan javulni fog.

2019. 09. 04
Megzavarják az állatok táplálkozását, utódgondozását, veszélyeztetik a születésszámot

2019. 08. 30
Egyértelműen valami megváltozik a növények közelében, ami befolyásolja hangulatunkat. Ezt egyesek a növények rezgéseivel magyarázzák.Egy igazán kellemes légkörű otthon vagy iroda elképzelhetetlen szobanövények nélkül, melyek meghitté, hangulatossá varázsolják környezetünket. Ahhoz, hogy jobb kedvre derüljük, elegendő a puszta látványuk, vagy esetleg többről van szó? De egyáltalán mi az a növényi rezgés? Érezhető, látható, tudományos módszerekkel leírható? Hogyan hat az emberre?

2019. 08. 30
Ha meguntuk az íztelen zöldségeket, ha nem érezzük a természetességet a gyümölcsökben, vagy csak szeretnénk feldobni megszokott ételeinket valami új, intenzív ízzel, gyűjtsünk növényeket az erdőkből-mezőkről.