2019. 08. 30
Egyértelműen valami megváltozik a növények közelében, ami befolyásolja hangulatunkat. Ezt egyesek a növények rezgéseivel magyarázzák.Egy igazán kellemes légkörű otthon vagy iroda elképzelhetetlen szobanövények nélkül, melyek meghitté, hangulatossá varázsolják környezetünket. Ahhoz, hogy jobb kedvre derüljük, elegendő a puszta látványuk, vagy esetleg többről van szó? De egyáltalán mi az a növényi rezgés? Érezhető, látható, tudományos módszerekkel leírható? Hogyan hat az emberre?

2019. 08. 30
Ha meguntuk az íztelen zöldségeket, ha nem érezzük a természetességet a gyümölcsökben, vagy csak szeretnénk feldobni megszokott ételeinket valami új, intenzív ízzel, gyűjtsünk növényeket az erdőkből-mezőkről.

2019. 12. 27
Sokunknak ismerős az az érzés, amikor egy-egy tömegközlekedésen töltött utazás után rohanunk a mosdó felé, hogy megtisztítsuk kezünket, vagy amikor a homokozóban önfeledten játszó gyermekünket egészen hazáig kénytelenek vagyunk piszkosan magunkkal vinni.

2019. 08. 22
A döntés hátterében az állhat, hogy a helyi hatóságok a közelmúltban 11 tonna szemetet hoztak le a Mount Everestről.

2019. 08. 21
Csalóka nevével ellentétben az őszi füvesítés nem ősszel kezdődik, hanem sokszor már nyáron. A talaj előkészítésével: tereprendezéssel, gyomirtással, vízelvezetés és öntözőrendszer telepítésével és a talajfertőtlenítéssel.

2019. 08. 16
A növények mellett található tájékoztatókon és a növényápolásról szóló ismertetőkben a fény-, víz- és hőmérsékletigény könnyen értelmezhető, de a tápanyagszükséglet már bonyolultabb kérdés.

2019. 08. 09
Kevesen gondolnak arra, hogy egy kisebb udvarban is kombinálható az esztétikus pihenő- díszkert a veteményessel, gyümölcsössel.

2019. 08. 07
A sövény funkcióját már telepítés előtt meg kell határoznunk és kertünk adottságai mellett ehhez is igazítanunk kell a növények fajtáját. Ha csak keskeny sávot akarunk beültetni, válasszunk felfelé törekvő, oszlopos növekedésű, vagy a metszést jól tűrő fajokat. Ha van elég hely arra, hogy a sövény a növekedése során egy burjánzó növényfallá változzék, akkor válasszunk olyan fajokat, melyeket nem kell metszeni. Az örökzöld és lombhullató növények egyensúlyára mindig ügyeljünk. Részesítsük előnyben a környékünkön őshonos fajtákat!

2019. 08. 02
Könnyen kifogyunk az időből, hogy megmentsük a világot.

2019. 07. 23
A talajba kerülő cigarettacsikkek gátolhatják a növények fejlődését!