Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 08. 17
A tudósok azt állapították meg, hogy a gleccserek változása elérte a azt a pontot, amikor a jégtakarót tápláló hóesés már nem tud lépést tartani a gleccserekből az óceánba csúszó jég mennyiségével.

2020. 08. 17
Augusztus 22-ére esik idén a túlfogyasztás világnapja, vagyis az a dátum, amikorra a Föld lakossága elhasználja a bolygó egyéves erőforrásait, amely szerint az emberiség ökológiai lábnyomának zsugorodása a koronavírus-járvány miatti korlátozások közvetlen következménye.

2020. 08. 13
Az összegyűjtött anyagokat fajtánként átválogatva többféle termék gyártásában is hasznosítani lehet.

2020. 08. 13
Az Ellesmere-sziget északnyugati csücskénél elterülő Milne parti síkságról a tengerbe nyúló, a tengerfenékig leérő jégtömeg egyetlen nap alatt, július 30-31-én tört szét két óriási jéghegyre és sok kisebb darabra a forró nyár és a globális felmelegedés hatására.

2020. 08. 10
Ennek súlyos következményei lehetnek a sekélyvízi korallzátonyok élővilágára és fenyegetést jelenthet a szigetek lakóinak megélhetésére is.

2020. 07. 27
A mediterrán éghajlatot kedvelő rovarfajok egyre elterjedtebbé váltak az utóbbi években térségünkben.

2020. 07. 23
A világ egyik műanyaggal leginkább szennyezett folyója lehet a Temze brit kutatók szerint, a folyó egyes szakaszain másodpercenként 94 ezer darab mikroműanyag is áthaladhat. Az Egyesült Királyság egyik legfontosabb víziútja ilyen szempontból szennyezettebb, mint a Rajna vagy a Duna.

2020. 07. 20
Az elmúlt évtizedekben a termőterületeken a talaj minősége sokat romlott a kizsákmányoló gazdálkodásnak és a műtrágyázásnak köszönhetően. Sok helyen összetömörödött, rossz a víz- és levegőháztartása, vagy éppen elporosodott.

2020. 07. 10
A Madagaszkáron honos összes makifaj csaknem egyharmadát, az északi simabálnát és a mezei hörcsögöt is a súlyosan veszélyeztetett, vagyis a kihalástól mindössze egyetlen lépésre lévő állatok közé sorolja a svájci székhelyű Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) aktualizált vörös listája.

2020. 07. 10
Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ezzel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a természeti kincset, amely minden élet alapja. A WWF Magyarország ahhoz ad tippeket, hogy hogyan tartsuk meg a vizet házunk körül.