2016. 07. 25
A növényápolási kisokos utolsó része következik növényeink kellemetlen vendégeiről

2016. 07. 06
Vannak emberek, akik szinte folyamatosan „ráznak”. Kisülnek, ha kezet mosnak, ha kiszállnak az autóból, ha bevásárló kocsit tolnak. Mindennapi életünk és munkánk során számos bosszúságot, kellemetlenséget, sőt, néha veszélyt és kárt okozhat az elektrosztatikus feltöltődés és annak kisülése.

2016. 07. 05
Oktatás, kutatás, ismeretterjesztés – e hármas feladatot tölti be a szegedi füvészkert, mely az egész ország területéről az év minden szakában sok-sok látogatót fogad. A 17 hektáros létesítmény növényfajok ezreit mutatja be, fásszárúakat éppúgy, mint lágyszárúakat, köznapi felsorolással haszon-, festő-, vízi-, gyógynövényeket egyaránt, mérsékelt övi fajokat ugyanúgy, mint – az üvegházak révén – mediterrán, szubtrópusi, trópusi fajokat is. Az intézményt Németh Anikó igazgató és ügyvivő szakértő mutatja be.

2016. 07. 01
Pár éven belül elavult technológia lesz, már senki sem fogja már használni, hiszen itt az új, villámgyors alternatíva.

2016. 07. 03
Pillanatok alatt elpusztítják a bokrokat! Órák alatt végeznek egy buxussal.

2016. 06. 30
Nincs olyan ragadozó, amelyik elviselné védekezési módját: a bűzmirigyeiből a támadóra - lehetőleg a szeme közé - spriccelt undorító váladékot.

2016. 07. 02
Az abszolút agyméret nem fed le mindent. Felfedezték, hogy a varjúfélék sokkal kisebb agyuk ellenére is ugyanolyan jól teljesítenek, mint az emberszabású majmok.

2016. 07. 01
Einsteinnek tulajdonítják azt a mondást, hogy ha kipusztulnak a méhek, az emberiség csak négy évvel élheti túl azt. Kínában már nagy a baj! Kénytelenek emberi kézzel kiváltani a méhek munkáját!

2016. 06. 23
A növényápolással kapcsolatos sorozat következő témája nem kötelező tananyag. A legtöbb hobbikertész azonban kipróbálja a növények szaporítását is. Ha jól sikerül, legközelebb már saját szaporítású növényt ajándékozhatunk, de ismerősöknél vagy nyaraláskor megcsodált növényről is érdemes hajtást kérnünk. Soha ne „metsszük” meg kérdezés nélkül mások növényét szaporítóanyag beszerzése ürügyén, nekünk se esne jól, ha egyszer csak elfogy szeretett növényünk!