2016. 12. 07
Egy fantasztikus 2 perces kisfilm a természet erejéről.

2016. 11. 30
Az ivóvíz az egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott élelmiszer, így jelentős egészségügyi kockázattal is bír. Ezért fontos, hogy a benne található nem kívánatos anyagokat eltávolítsuk. A gyógyszerek, amelyeket elfogyasztunk, nem szívódik fel maradéktalanul a szervezetünkben. Az emberi anyagcsere folyamán metabolitok keletkeznek, melyek a kiválasztás során a szervezetből a szennyvízbe távoznak. AZ OECD legfrissebb kutatása szerint Magyarországon az egy főre jutó egészségügyi gyógyszerkiadásnál többet csak Chilében, Mexikóban, Dél-Koreában és Portugáliában mértek.

2016. 11. 28
Példaértékű, amit ez a két férfi 10 év leforgása alatt véghezvitt:

2016. 11. 25
Itt az ősz, ilyenkor lehet legeredményesebben hozzálátni az úgynevezett madárbarát kert létrehozásához. Ilyenkor, a növénytelepítési időszakban lehet kertünkben olyan fajokat meghonosítani, melyek jó költő- , búvó-, s táplálkozóterületet adnak a madaraknak. Kertünkben tartózkodásukat állandó madáritatással – például vízzel töltött virágcserép-alátét révén --, téli etetéssel, mesterséges madárodúk kihelyezésével biztosíthatjuk. De nemcsak a „klasszikus” kertes házban, hanem mindenütt lehet a madarakat, az élővilágot védeni, ahol emberek élnek. Még panelházak, intézmények ablakaiban is, párkányra szerelt madáretetővel, -itatóval.

2016. 11. 21
Ez az aprócska Jack Russel terrier három oroszlánkölyköt is móresre tanított!

2016. 11. 15
A sugárzó atomreaktor romjait egyszerűen befedik betonnal. Betonból és acélból épülő gigantikus pajzsot készítenek a harminc éve felrobbant csernobili atomerőmű köré. A tervek szerint ez az építmény teljesen beborítja majd a romokat.

2018. 09. 11
Télen teljesen átlagos víznek tűnik, de nyáron egy különleges természeti csodává válik, és a turisták tömegeit vonzza partjaihoz.

2017. 02. 03
Az orchideák a világ növényvilágának egyik legnagyobb családjához tartoznak, a hűvös északtól a forró délig megtalálhatók. Gondozásukat természetesen származási helyükön található feltételekhez kell igazítanunk. Vásárláskor kérjünk tanácsot, a kiválasztott orchidea milyen hőmérsékletet, páratartalmat kedvel, mennyi fényt igényel, mikor tart „pihenőt”. A lakásban legsikeresebben a Phalaenopsisok tarthatók, elsőként ezek tartásával érdemes próbálkozni. Néhány alapszabály betartásával minden orchidea lakásunk díszévé válik.