2017. 04. 06
A nemkívánatos gyomoktól a legegyszerűbben úgy szabadulhatunk meg, ha gyökerestől kihúzzuk őket, de létezik más megoldás is.

2017. 04. 03
A fő probléma a trópusi növényekkel az, hogy nálunk még a legmelegebb nyári napok is túl hidegek az érzékeny gyökereiknek, ezért lassan növekednek és alig hoznak termést, a színpompás virágok pedig ki sem nyílnak. Aki megteheti, az melegházban tarthatja ezeket a növényeket, de a magas költségek miatt ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. A legjobb az lenne, ha valahogy a meglévő napsugárzást tudnánk megsokszorozni, ami már elég lenne ahhoz, hogy jól érezzék magukat a forrósághoz szokott növények is.

2017. 03. 30
A muskátli gondozása nem igényel különösebb szakértelmet, sőt nem is kell túl sok időt ráfordítanunk, mégis van pár dolog, amire oda kell figyelnünk ahhoz, hogy a az őszi fagyokig gyönyörködhessünk a virágaiban. Nézzük, melyek azok a hibák, amiket elkövethetünk:

2017. 03. 29
Ha egyszer elszórtuk a magokat, többé nem lesz gondunk az ültetéssel, mert minden évben szétszórja a magját, és magától kikel. A teljes napot szereti, egyébként nincsenek különösebb igényei.

2017. 03. 29
Ha egyszer elültetted a csicsókát, szinte leheleten kiirtani. Igénytelen mind az éghajlatra, mind a talajminőségre, viszont nagyon finom és egészséges, ráadásul még a cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem utolsó sorban pedig szépséges sárga virágaival a kertet is díszíti.

2017. 03. 28
Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, akár egy kis ágacskábol is hamarosan színpompás bokrot nevelhetsz. A leanderek szaporítása nem egyszerű dolog. Viszonylag könnyen gyökereznek, de az új növény nehezen marad meg, ha nem ismerjük a trükkjét a szaporításnak.

2017. 03. 28
Miért, a leanderek is éhesek? Honnan tudhatom, hogy mikor éhes? – a válasz nagyon egyszerű, a leanderek dúsan virágoznak, így szinte mindig éhesek. Ezért nem mindegy, hogy mikor és mennyi tápanyagot juttatunk nekik.

2017. 03. 24
A bábból a szemünk előtt kell ki a Pompás Királylepke!

2017. 03. 24
Egy egyszerű módszer, ami a csíráztatás és ültetés kombinációja. Meglátod: a szokásosnál 2-3 héttel hamarabb lesz répád!

2017. 03. 22
Megkönnyíti a mosást, mosogatást, takarítást, de még a hajmosást is, mivel használata rendkívül egyszerű. Ám azok számára, akik még csak most találkoznak először ezzel az anyaggal, bemutatjuk, hogyan alkalmazzuk, hogy a lehető legjobb tisztítóhatást érjük el.