2016. 11. 25
Itt az ősz, ilyenkor lehet legeredményesebben hozzálátni az úgynevezett madárbarát kert létrehozásához. Ilyenkor, a növénytelepítési időszakban lehet kertünkben olyan fajokat meghonosítani, melyek jó költő- , búvó-, s táplálkozóterületet adnak a madaraknak. Kertünkben tartózkodásukat állandó madáritatással – például vízzel töltött virágcserép-alátét révén --, téli etetéssel, mesterséges madárodúk kihelyezésével biztosíthatjuk. De nemcsak a „klasszikus” kertes házban, hanem mindenütt lehet a madarakat, az élővilágot védeni, ahol emberek élnek. Még panelházak, intézmények ablakaiban is, párkányra szerelt madáretetővel, -itatóval.

2016. 11. 21
Ez az aprócska Jack Russel terrier három oroszlánkölyköt is móresre tanított!

2016. 11. 15
A sugárzó atomreaktor romjait egyszerűen befedik betonnal. Betonból és acélból épülő gigantikus pajzsot készítenek a harminc éve felrobbant csernobili atomerőmű köré. A tervek szerint ez az építmény teljesen beborítja majd a romokat.

2018. 09. 11
Télen teljesen átlagos víznek tűnik, de nyáron egy különleges természeti csodává válik, és a turisták tömegeit vonzza partjaihoz.

2017. 02. 03
Az orchideák a világ növényvilágának egyik legnagyobb családjához tartoznak, a hűvös északtól a forró délig megtalálhatók. Gondozásukat természetesen származási helyükön található feltételekhez kell igazítanunk. Vásárláskor kérjünk tanácsot, a kiválasztott orchidea milyen hőmérsékletet, páratartalmat kedvel, mennyi fényt igényel, mikor tart „pihenőt”. A lakásban legsikeresebben a Phalaenopsisok tarthatók, elsőként ezek tartásával érdemes próbálkozni. Néhány alapszabály betartásával minden orchidea lakásunk díszévé válik.

2016. 10. 21
Komoly aszály sújtotta a mexikói Grijalva folyó vízgyűjtő területét, 25 méterrel csökkent a Nezahualcoyotl víztározó vízszintje és előbukkant belőle egy több száz éves templom.

2016. 10. 17
Egy akkora területű jéghegy tűnt el pillanatok alatt, mint fél Párizs. Az alábbi Sundance-nyertes kisfilm a globális felmelegedésre hívja fel a figyelmet. Borzalmas és hirtelen változás megy végbe a Földön, hiszen az utóbbi tíz évben annyi jéghegy olvadt el, mint azelőtt száz év alatt!

2016. 10. 17
Az alábbi tanácsokat megfogadva, rövid időn belül, más saját növénykét nevelhetünk. Ahhoz, hogy otthon neveljünk pisztáciát, csak néhány szem nyers (nem sózott és nem pörkölt) magra van szükség.