2017. 02. 08
A szobaciklámen kényes növény – hallani gyakran indoklásként, hogy miért nem áll az ablakpárkányon ez a ragyogó színű virág. Igen, speciális igényei vannak, azonban megfelelő odafigyeléssel minden lakásban hosszú hetekig virágzik, színes mosolyt hoz a szürke téli hétköznapokba.

2019. 04. 12
Álomszép falucska, ahol minden tenyérnyi helyet festett virágok borítanak.

2019. 04. 13
A kávézacc rendszeresen a kukában végzi, esetleg „zöldebb” háztartásokban a komposztba kerül. Pedig ennek nem kellene megtörténnie, hiszen a ház körüli felhasználhatósága rendkívül sokoldalú. Ahhoz, hogy minél jobban ki tudjuk aknázni ezt a sokoldalúságot, érdemes egy külön, jól záródó edénybe összegyűjteni a napi kávéfogyasztás eme „melléktermékét”.

2017. 01. 20
Ennél olcsóbban képtelenség építkezni! A gyár a világ bármelyik részére szállítja az előre gyártott elemekből egyszerűen felépíthető könnyűszerkezetes házakat a megrendelőkhöz. A víz, villany és csatorna helyek is ki vannak alakítva.

2017. 01. 19
Főzőműsorokban gyakran látta, hogy a fűszernövényeket az ablakpárkányon álló cserépről vágják? Szeretné, ha télen is friss zöld fűszerekkel ízesíthetné főztjét? Vágjon bele! Több fűszernövény is szépen eléldegél télen az ablakpárkányon, érdemes kísérletezni. Kezdjük a kevésbé érzékeny növényekkel, amelyek jobban tűrik a konyha melegét, az éjszakai lehűlést és a változó páratartalmat, pl. a metélőhagymával, kakukkfűvel, levélpetrezselyemmel. A konyhakertben, balkonon is akkor vagyunk sikeresek a fűszernövény-termesztésben, ha tudjuk, hogy hova mit ültessünk és hogyan gondozzuk.

2018. 02. 14
Sokan fűtenek fával a hideg téli időszakban, és nem is sejtik, mekkora kincset borítanak minden nap a szemétbe, hiszen a tiszta fahamut az emberiség évezredeken át nagy becsben tartotta. Igen sokoldalú felhasználhatósága a háztartásokban nélkülözhetetlen volt. Ideje, hogy újra felfedezzük!

2016. 12. 20
Aranyhalak úszkálnak az akvárium zöld növényei között. Pirosak, narancssárgák, tarka foltokkal díszesek. Nemcsak akváriumban lehet tartani őket, hanem – őshazájának, Kínának mintájára – nagyobb méretű porcelán-, műkő, vagy akár műanyag tálakban is, ahol felülről nézve vehetjük őket szemügyre. Az aranyhalfajták kitenyésztésekor az üvegtartályok – melyekben oldalról lehet látni a halakat – még ismeretlenek voltak, ezért a nemesítők azon igyekeztek, hogy a halak elsősorban felülről nézve legyenek mutatósak. Az aranyhalhoz hasonló, ám nála sokkal nagyobb díszpontyok, azaz koipontyok pedig kerti tavacskákba valók.

2016. 12. 07
Egy fantasztikus 2 perces kisfilm a természet erejéről.

2016. 11. 30
Az ivóvíz az egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott élelmiszer, így jelentős egészségügyi kockázattal is bír. Ezért fontos, hogy a benne található nem kívánatos anyagokat eltávolítsuk. A gyógyszerek, amelyeket elfogyasztunk, nem szívódik fel maradéktalanul a szervezetünkben. Az emberi anyagcsere folyamán metabolitok keletkeznek, melyek a kiválasztás során a szervezetből a szennyvízbe távoznak. AZ OECD legfrissebb kutatása szerint Magyarországon az egy főre jutó egészségügyi gyógyszerkiadásnál többet csak Chilében, Mexikóban, Dél-Koreában és Portugáliában mértek.

2016. 11. 28
Példaértékű, amit ez a két férfi 10 év leforgása alatt véghezvitt: