Ha érzékeny, különleges bánásmódot igénylő, sérült bőrről van szó, a legjobb választást a bőrápoló olaj jelenti, ami maga a tömény természet. Annak minden gondoskodásával, tisztaságával, sokoldalúságával.


Nem vitás: a bőr egészsége létfontosságú – hisz ez az elsődleges védelmi vonala a testnek-, de befolyásolja a komfortérzetet is, nem beszélve az esztétikai értékéről.
Ez a legnagyobb szervünk, körülbelül 1,5-1,8 nm-t tesz ki egy felnőtt bőrfelülete. S még egy érdekes adat: mintegy 10 kg az összsúlya. Elhanyagolni tehát nagyon nagy hiba.  Különösen az olyan esetekben, amikor speciális ápolásra van szüksége: például napozás után, vagy légkondicionált térben való tartózkodásnál, ekcémánál, hegek kialakulásánál, hirtelen testsúlyváltozásnál.
Ilyen esetekben messze nem elég egy átlag krém, nem elég hatékony. A bőrápoló olajok azonban hatalmas segítséget jelenthetnek: képesek visszaállítani a bőr megfelelő állapotát és meg tudják óvni a károsodástól.
Használhatók a legérzékenyebb bőrre, korosztálytól függetlenül, azaz kisgyermekeknél is. Ez a legtöbb krémre nem mondható el, mivel számos olyan összetevő rejlik bennük, amelyek allergének, esetleg rákkeltők, vagy egyéb okokból veszélyesek.

Amikor jár egy kis extra törődés
A száraz bőr problémája rengeteg embert érint, a tünetek megkeseríthetik a mindennapokat. A nyarat a szélsőségesen nem száraz, nem ekcémás bőr is megsínyli, hiszen a légkondicionáló elképesztő mértékben szárítja a bőr.
Még súlyosabb probléma az ekcéma, ami népbetegség. A felnőttek 5 százalékát, a gyerekek 10-20 százalékát érinti világszerte. Még a betegség nyugalmi szakaszában is kellemetlenül száraz a bőr, az aktív szakaszban pedig egyenesen elviselhetetlen a belobbant, gyulladt felület.
A bőrrel kapcsolatos másik hétköznapi gond, mikor megszakad a bőr folytonossága, azaz heg keletkezik. (Szóba jöhetnek itt császármetszésből, egyéb műtéti beavatkozásból származó hegek, de egyszerű karcolások is.) A hegek gyógyulása esztétikai probléma is. Érdemes a teljes gyógyulást, halványulást segíteni megfelelő olajjal, természetesen nem közvetlenül a seb keletkezése után.
A napozás során néha előfordul a leégés, ami után igen kellemetlen napok következhetnek. A bőr ilyenkor is igényel egy kis extra ápolást, törődést. A cél ebben az esetben: a bőr megnyugtatása, a regenerálódás felgyorsítása.
A testsúlyváltozás (legyen az terhességi pocakméret változás, vagy egyszerű hízás) olyan sokk a bőrnek, amit nem minden esetben tud lekövetni, és striák keletkezhetnek. A csíkoknál a megelőzésben és a halványításban is lehet számítani a bőrápoló olajokra.
Bár a bőr öregedése törvényszerű, mindenki arra törekszik, hogy az idő múlása minél később és minél kisebb mértékben hagyjon nyomot az arcán, testén. Az olajok csodákra képesek a ráncok elleni harcban.



Melyik olaj mire jó?
Az olajok elnevezései, a multiaktív termékek összetevői  az emberek jelentős részének nem sokat mondanak. Nézzünk néhány gyakoribb olajat, összetevőt.
Mandulaolaj: B-vitaminban és Omega-9 zsírsavban gazdag. Megnyugtatja, ápolja, puhábbá teszi a bőrt. Kifejezetten ajánlott száraz, ekcémás bőrre. Védőréteget képez a bőrön, csökkenti a viszketést.
Argánolaj: Magas E-vitamin és Omega-3 zsírsav tartalom jellemzi. Halványítja a ráncokat, puhítja a bőrt, segít visszaállítani a nedvességtartalmát, nyugtatóan hat rá. Száraz, érzékeny bőrre kifejezetten ajánlják. Aknés bőrre is használható.
Szőlőmagolaj: Gyulladásgátló hatású, segíti a faggyúmirigy működésének szabályozását. Antioxidáns, lassítja a bőr öregedését. Ekcémás, érzékeny, seborrhoeás bőrre kiváló.
Bisabolol: Érzékeny, irritált, sebes bőrre használatos kozmetikai összetevő. A desztillált kamilla illóolajából állítják elő a természetes változatot. (Létezik szintetikus is.) Gyulladásgátló, bőrnyugtató, hegesítő hatású. Javítja a bőr szerkezetét, rugalmasságát. Csökkenti a bőrpírt. (Égésnél különösen ajánlott az alkalmazása.)
Tajtékvirágolaj: Bőségesen tartalmaz fitoszterolokat, Omega-3, Omega-9 zsírsavat és E-vitamint. Antioxidáns hatású, jól regenerál, csökkenti a ráncokat.

Az ápoló olajok tehát segíthetnek a bőr regenerálódásban, a rugalmasság visszanyerésében, a fiatalításában, az irritáció csökkentésében, a sérült bőrfelület gyógyulásában. Fontos azonban, hogy mindig jó minőségű és megbízható forrásból származó olajat válasszunk. Ne tartalmazzon parabént, paraffint, ásványi olajat, csak természetes növényi komponenst.


További információk:
www.equilibra.com
info@superio.hu