Kedvezményes növényvásár, szakmai és családi programok, és mindenek előtt a hazai kertészet színe-java várja a növényvilág rajongóit az idei Hortus Hungaricus Nemzetközi Szakkiállítás és Vásáron, szeptember 21-23. között Szigetszentmiklóson.

Idén ismét a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén, mintegy 3500 nm-en rendezik meg immáron 19. alkalommal a régió legjelentősebb kertészeti rendezvényét.
Az eseményen képviselteti magát a hazai ágazat valamennyi területe, és a hozzá kapcsolódó feldolgozó, dekorációs és kertépítő iparág, újdonságokkal, a 2012-es őszi trendekkel.
A programok leglátványosabb részét idén is a virágkötészeti versenyek képviselik. A VIII. Hortus Kupát ezúttal az „Aranyló Ősz” jegyében rendezik meg. Az „Őszi kopogtatók” levelekből, termésekből, indákból, növényekből készülhetnek, míg az „Ősz istennője tiszteletére” készített csokrokhoz virágok is felhasználhatók.
Bárki benevezhet a kézben készített csokrok pályázatára, ahol a „Legszebb Őszi Csokor” címéért szállhatnak versenybe az amatőr, és profi virágkötők.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is kínál bemutatkozási lehetőséget a virágüzleteknek a Hortus Hungaricus színpada az „Én így készítem” programmal, melynek keretében a nézők előtt mutathatják be saját stílusjegyeiket az ország számos tájáról érkező virágüzletek.
A lakberendezők és a szaksajtó figyelmét hívja fel a virágokkal és növényekkel díszített lakások, otthonok harmónia teremtő képességére a III. Interieur Lakberendezési Verseny és Kiállítás, ahol az indulóknak 10 nm-en kell bútorokkal, növényekkel, virágokkal kialakítaniuk egy lakókörnyezetet.
Az idei Óvodás Kertépítő Versenyen „Kertész leszek” címmel a legkisebbek „csodakertjeit” láthatják az érdeklődők. A jelentkezések alapján már most 2300 gyermek valósítja meg saját mesevilágát a minikertekben.
A családfők kipróbálhatják a legújabb kerti kisgépeket, és nagy látványosságnak ígérkezik a STIHL Timbersports láncfűrészes világbajnoki bemutató is. Érdemes tájékozódni a kertépítés legújabb trendjeiről a profi kertépítő Garden Show-n és megnézni, hogy vajon mit tudnak a Jövő Kertépítő Mesterei, akik először mérik össze szaktudásukat.
A virágillattal telített kiállítás megtekintését követően az ízek birodalmába, a Gasztro utcába és a Bor-Sorra invitáljuk a látogatókat, ahol mini vidámpark, kézműves gyermek játszósziget, Moha bácsi, és az Alma Együttes várja a vendégeket.
A programok ideje alatt óriási választékot biztosító kertészeti vásár kínálja a hobbi és profi kertészeknek a legkedvezőbb beszerzési lehetőségeket.

Az idei Hortus Hungaricus több, más, kihagyhatatlan lesz, éppen ezért már most érdemes betervezni szeptember 21-23. között a szigetszentmiklósi Nagybani Virágpiacon egy családi hétvégét.

A belépőjegyek (2000 forint) vásárlás esetén levásárolhatóak szeptember 23 - október 23. között az ország összes Oázis Kertészetében (www.oazis.hu).

További információk
a www.hortushungaricus.hu és
a www.viragkiallitas.hu oldalakon.