A legtöbb családban évről-évre gyűlnek a díszek, és minden felkerül a fára. Talán át kellene gondolni, hogy a sokféle dísz helyett használjunk kevesebb, de stílusos elemet.

Íme 6 díszítési stílus, ami ötletet adhat.

Klasszikus
Az alábbi, klasszikus stílusban megjelenített karácsonyfa nemcsak magában szemet gyönyörködtető látvány. Az óriási manó éppúgy elkápráztat minket, amely a fenyőfa alatt rejtőző ajándékokat őrzi, nehogy azokat túl korán kibontsák. A színvilágot a piros és a zöld jellemzi, míg a fenyőtobozok és a fa anyagok természetes, meleg hangulatot árasztanak és a karácsonyfa köré csalogatnak. A klasszikus megjelenéshez persze elengedhetetlen a számos gyertya, néhány aranyló díszítő elem és a fényfüzérek jelenléte, emellett hangsúlyt kapnak az elegánsan ható piros üvegflakonok is.

Játékos
A játékosan feldíszített karácsonyfa sokoldalúnak mutatkozik. Gazdagon dekorált éppúgy, mint a hozzáillő mennyezeti koszorú. Itt a "minél több, annál jobb" mottó az alakító: mindegyik sarokban manók, pingvinek vagy hóemberek várakoznak. Minden szín képviselteti magát, még akkor is, ha az uralkodó piros a klasszikus stíluson alapul és rögtön karácsonyi lelkesedést ébreszt. Ennek a dekorációnak mindenekelőtt egy a célja: a szórakoztatás.

Jeges
A valódi hideget azonban a mentazöld és ezüst színekben pompázó fa teremti meg. Ez az elegáns színkombináció a telet igazán kedvelőknek ajánlott, akik szeretik a jeges hideget. Bárhová is nézünk, jégcsapok emelkednek ki a földből, melyek csillogását a különböző fényfüzérek még tovább fokozzák, míg a díszfigurák egy kis meleget árasztanak a fagyos téli hangulatba. Végezetül a gyémántformát imitáló karácsonyfadíszek teszik teljessé karácsonyfánk és ezzel a saját magunk alkotta jégpalotánk látványát.

Havas
Függetlenül attól, hogy a karácsony időjárása valóban meghozza-e a várva-várt havat vagy sem: az alábbi stílusban kialakított dekoráció otthonába viszi a behavazott erdei tájon tett séta hangulatát. Itt természetesen a fehér szín dominál, ahol hangsúlyt kapnak a gyéren elhelyezett arany színű elemek és a koszorú piros masnija, míg a koszorúban fellelhető barna tónus a birkafigurákban és a manós díszpárnában jelenítik meg újra – mindezen összképpel a hótakaró alól elő-előbukkanó erdő talajára emlékeztetve.

Gyengéd
A fát körülvevő összképben a púderes rózsaszín és a fehér szín a meghatározó, a halvány rózsaszínű karácsonyfagömbökben visszatükröződik a fényfüzér ragyogása. A fa csúcsán egy fehér csillag trónol, egy rózsaszínű pedig az ablakban világít. A helyiséget különféle fényfüzérek világítják meg játékos kiegészítő elemek – manó- és egyszarvú figurák -, egy ágdekoráció valamint néhány lámpás kíséretében.

Nemes
Természetközelinek, mégis extravagánsnak mutatkozik az a nemes díszítésű karácsonyfa. A fa stílusát az arany és a zöldek színek határozzák meg, és a fenyőfa a páván kívül madártollakkal is gazdagon díszített. Zöld és csillogó arany üvegdíszek ill. figurák jól harmonizálnak a fa tollas ruházatával, míg a karácsonyi összképet teamécsesek és fényfüzérek teszik teljessé.