Az év hetedik hónapja a Gergely naptár szerint, 31 napos. A népi kalendárium Szent Jakab havának nevezi, de hívják az Áldás havának is.Névtelen-3"A napraforgó, mint az őrült

röpül a pusztán egymaga,

a tébolyító napsugárban

kibomlik csenevész haja.Bolond lotyó - fejére kapja

a sárga szoknyáját s szalad,

szerelmese volt már a kóró,

a pipacs és az iszalag,

elhagyta mind, most sír magában,

rí és a szörnyű napra néz,

a napra, úri kedvesére,

ki részeg, s izzik, mint a réz.

Aztán eszelősen, bután

rohan a gyorsvonat után."(Kosztolányi Dezső:

A napraforgó, mint az őrült
)Az egyik legmelegebb nyári hónapban, a tikkasztó hőség miatt, több időt vágyunk víz közelében, vagy legalább hűs helyen eltölteni. Kevesebbet gondolunk a munkára, annál többet a szabadságra, amely alatt testünk és lelkünk is megpihenhet. Hőérzetünk javítása érdekében fogyasszunk fodormentalevélből, vagy borsmentalevélből készült hűsítő italt. Ha irodában, vagy munkával töltjük ezeket a napsütéses, nyári napokat, készíthetünk magunknak a zöld tea alapú, citrusos-gyömbéres Zöld Boszorkány, vagy a gazdag gyümölcsös-joghurtos ízvilágú Rózsaszín Pötty tea filterekből frissítő és hangulatjavító italt.

A nyári meleg idején se feledkezzünk meg immunrendszerünk védelméről, a Kasvirág tea és a zöld tea alapú Vital Mix fogyasztása javasolt, hogy mindennap jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A kánikulai meleg hatására fokozott izzadás is jelentkezhet, mely során a kellemetlen testszagot okozó mikroorganizmusok gyorsabban fejlődnek. Antibakteriális hatásuk révén, az édesgyökér, illetve a koriander tea főzetének fogyasztása, és a zsálya tea kiegészítésével az érintett terület pár percig tartó borogatása hatékony segítség a testszagot előidéző baktériumokkal szemben.

Nagy melegben a tisztítókúra is könnyebben sikerül, a megnövekedett folyadékpótlás miatt beiktathatunk naponta 1-2 bögre, tisztító hatású teát, legyen az a csalántea, vagy az abból készült Édes Borcsa teakeverék, amely citromfűvel és édesgyökérrel kiegészítve ízletes nyári teaként szolgálja egészségünket. A strandszezon idején a Karcsú Boszy és a Motivátor salaktalanító teakeverék fogyasztása is ajánlott, összetevőik révén, természetesen járulhatnak hozzá a sikeres diétánkhoz.

A természet ereje sokféleképpen mutatja magát, legutóbb júniusban, a minden eddiginél magasabb vízállással érkező árvíz hívta életre számtalan ember kitartó munkáját. Fontos észben tartanunk, hogy az árvíz levonulása után fokozott fertőzésveszély veszélye fenyegethet, így gondoskodnunk kell szervezetünk védelméről. Fertőtlenítő hatású gyógynövényekből készült teák, mint a kamilla, a kakukkfű, a zsurlófű és a borsmenta fogyasztása ajánlott, ha a fertőzés veszélye felmerül.  

Ilyenkor fokozottan érdemes odafigyelnünk, a túlzott napsütés kártékony hatással lehet érzékeny bőrünkre. A bőr hámlását elkerülendő, a bőrpírt borogassuk a természetes bisabololt és kamazulént tartalmazó kamillával, valamint körömvirág főzettel, de bőrpanaszokra ajánlott még a vadárvácskafű és az orbáncfű főzete is.Ha megfogadják tanácsainkat, nagyszerű nyárnak néznek elébe.Molnárné Bosznay Éva

Gyógyfű Kft.  


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!