telA január-február hónapot az év leghidegebb időszakaként tartják számon. A tél még erős, de az időjárás néha csalókán tavaszias. Az igazi jó időre sajnos még várni kell, és a fronthatások alaposan megviselik szervezetünket. Ezt az állapotot még fokozza, hogy a vitaminok kiürülése folytán az immunrendszer egyre kevésbé képes megvédeni egészségünket. Gyakori a meghűléses, influenzás megbetegedés.

Ezek házilagos kezelésére az egész világon régóta használnak különböző gyógynövényeket.A rendkívül sokoldalú kamilla meghűlés, nátha esetén nagyon hasznos toroköblögető és emellett izzasztó hatású is.

A hársvirág a bodzavirággal keverve szintén ilyen hatást vált ki, emellett a két gyógynövény egymást erősítve fokozza a szervezet fajlagos védekezőképességét, és eltávolítják a káros anyagcsere termékeket is. Köhögés ellen a hársvirágnál erősebb hatású a fehér mályva (orvosi ziliz) gyökeréből vagy leveléből főzött gyógytea.

A gyógynövények sokszínűségét mutatja, hogy az elsősorban fűszerként, emésztés javítóként ismert növények nagyon hasznosak lehetnek a megfázás terápiájában is. Az újabb kutatások a borsmenta antiszeptikus, fájdalomcsillapító, vírus-gátló tulajdonságát bizonyítják. A kiváló görcsoldó kakukkfű ez esetben csökkenti a köhögési ingert.

Köptető készítmények, teakeverékek alkotórészeként e növény vagy a kivonata gyakran szerepel a szabványos vényminták orvosi kiadásában (Formulae Normales).

A gyömbér gyökér már az ókori Kínában is a nátha és a köhögés gyógyszere volt. Sokirányú gyógyhatását a népgyógyászatban évezredek óta használják Ázsiában. Illóolaja gyulladás gátló. Laboratóriumi kísérletben antioxidáns, immunerősítő, hatékony mikroba- és vírus ellenes szernek bizonyult.A Gyógyfű Kft által kifejlesztett ANTI-FLU teakeverék ötvözi az európai és az ázsiai hagyományokat. Bodzavirágból, hársvirágból, kakukkfűből és gyömbérgyökérből áll. Utóbbi fontos alkotórésze a fronthatások elleni ANTI-FRONS keveréknek. Összetételének kialakításakor a frontérzékenység orvosilag leírt tünetegyüttesét és a szakirodalomban leírt gyógynövény terápia lehetőségeit vettük figyelembe. A gyömbéren kívül őszi mergitvirágot, ginzeng gyökeret, golgotavirágot, kálmos gyökeret tartalmaz.

A frontok egyik leggyakoribb kísérő tünete a fejfájás. Az ANTI-FRONS teából választottuk le a FEJFÁJÁS-MIGRÉN kombinációt. Amerikai kutatók eredményei alapján az őszi margitvirág és a gyömbér együttesen alkalmazva egymás hatását erősíti. A ginzeng ez irányú pozitív hatása stressz-oldó (adaptogén) képességének köszönhető. Ez az ázsiai növény Európában a legrégebben ismert immunerősítő. A szervezet működésére gyakorolt előnyös hatását számos humán klinikai kísérlet igazolja.

Télen nagyon ajánlatos az immunerősítő teakeverékek fogyasztása. A VITÁL-MIX zöld tea alapon gyömbér gyökérrel és ginzenggel készült. Maximum két- három hónapos fogyasztása javasolt, a megszokás elkerülése miatt. Ez után rá lehet térni a legnépszerűbb keleti gyógynövényekből álló IMMUN-TESTŐR teára. A rózsagyökeret (Rhodiola rosea) a szakirodalom a XXI. század egyik legnagyobb jövőjű gyógynövényének tartja. A tajgagyökérrel és a kínai kúszómagnólia terméssel kombinálva a pozitív hatás igazoltan megnövekszik. A ginzenggel készült teákhoz hasonlóan immunstimuláns és a szervezet működését előnyösen „programozza”. Hatóanyagai azonban teljesen más jellegűek ezért fogyasztható a VITÁLMIX alternatívájaként. Szintén kúraszerűen fogyasztandó, hasonló ideig.

Az említetteken kívül az immunrendszer erősítésére alkalmas még a bíbor kasvirág, orbáncfű tea, a GANODERMA-COPRINUS, GANO-DERMA-ACEROLA étrend-kiegészítő; a gombák glükán tartalma következtében. Az ismertetett gyógynövények és készítményeik segítségével sikeresen védekezhetünk a téli meghűléses megbetegedések ellen.Lukács Gábor,

minőségbiztos

Gyógyfű Kft 


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!