Ismeri Robert Kiyosaki könyveit? Ezek a könyvek megmutatják, milyen módon szállhatunk ki végre a pénzügyi mókuskerékből, hogy anyagilag teljesen függetlenné, és a magunk uraivá váljunk.

Gyakorlatilag 3 fogalommal meg is magyarázza ezt. Ezeket a fogalmakat abszolút józan paraszti ésszel kell értelmezni, nem a pénzügyi, könyvelésbeli jelentésüket kell nézni.
1. Eszköz: Olyan dolog, ami pénzt tesz az Ön zsebébe.
2. Forrás: Olyan dolog, ami pénzt vesz ki onnan. (Jobb lenne talán kötelezettségnek hívni).
3. Készpénzáramlás: Ahonnan a pénz indul, és ahová érkezik.
Ezeket összerakva: Ön akkor lesz gazdag, ha annyi eszközzel rendelkezik, amennyi több készpénzt biztosít, mint amennyit Ön elkölt.

Gazdagságát akkor tudja megőrizni, ha a készpénzáramlását Ön irányítja.
Ugyanaz a dolog lehet eszköz is, és forrás is, attól függően, hogy pénzt hoz, vagy pénzt visz. Néhány példa ezekre:

1. Eszköz: Lakás, amelyet kiad. A bérlője havonta bérleti díjat fizet. A lakás termeli a pénzt.
2. Forrás: Lakás, amelyre jelentős bankhitelt vett fel. A futamidő alatt jóval többet fizet vissza a banknak, mint amennyibe került az valójában. Nagyon sok ember vergődik a lakáshitel csapdájában.
3. Eszköz: Egy befektetés, például vesz egy ócska bútort 1000 forintért. 1000 forintért rendbe hozza egy asztalos, Ön pedig eladja 5000 forintért.
4. Forrás: Vesz egy márkás autót, ami már a szalon területének elhagyásakor rögtön veszít értékéből. A fenntartási költségei pedig havonta több tízezer forintjába kerülnek.
5. Eszköz: Vesz egy márkás autót, és azzal külföldi turistákat szállít várost nézni. Az ebből származó bevételed meghaladja a kocsi rendszeres költségeit.
Továbbá: minden dolog, ami Önnek forrásként (kötelezettségként) jelenik meg az életében, tehát pénzt visz el, az valaki másnak eszköz, valaki mást gazdagít.

Nézzük meg párat a fenti példák közül:
- A lakás, ami után a hitelt törleszti, a bankot gazdagítja.
- A bútorgyűjtőnek, aki 5000 forintért megvette Öntől a bútort, ez a tétel forrást jelent, mert pénzt vett el tőle. Önnek viszont eszköz, hiszen keresett rajta.
De mi köze az infrapanel fűtés kialakításához mindennek? A következő bekezdésekben azzal szeretném megismertetni, hogyan építhet be életébe egy eszközt - akár apránként is.

Építkezők, lakásfelújítók esetében az infrapanel alkalmazásának lehetőségét érdemes megfontolni. Miért?
Ha fűtéskialakítás előtt áll, nem árt tudnia, hogy az infrafűtés kialakítási költsége kb. fele-kétharmad annyiba kerül egy hagyományos gázfűtés kialakításának (Ez mindig a konkrét helyzettől függ, itt most nagyságrendekről beszélek).
A napelemekkel
kapcsolatban:
Egy jelentős napelem-technológiai generációváltás előtt állunk.
Az új napelemek nemcsak hatékonyabbak, hanem anyagilag elérhetőek lesznek a szélesebb közönség részére is. Ez várhatóan 6-10 év alatt bekövetkezik, de lehet, hogy még korábban.
Innentől kezdve Ön hátradőlhet, és élvezheti az ingyenes fűtés tisztaságát, míg mások, akik nem gondolkodnak előre, továbbra is a hagyományos fűtésükkel bajlódnak.
Járulékos haszon az ingatlan értékének emelkedése. Ennek mértékét csak Ön tudja megbecsülni, és minden valószínűség szerint hosszú távon ez több, mint amennyit belefektetett valójában.

Nem mindegy, hogy pénzünket hova tesszük, mibe fektetjük be!

Továbbra is szívesen küldök infrapanel információs füzetet az érdeklődőknek. Ha még nem kapta meg, kérem, jelezze:

[email protected];
30/ 476-7579;
Zsolnai Andrea

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!