Ahogy közeledik a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, élvezzük a jó időt. Azonban három dologgal biztosan kell foglalkoznunk: a napsütés, a meleg és a vérszívó rovarok. Kellemetlen lehet a kikapcsolódás, ha nem tervezünk előre ezekkel a tényezőkkel.Védekezés az UVA és UVB sugarak ellen

 

fényvédoA kora nyári nap ellen is védjük bőrünket. Megfelelően válasszuk ki fényvédő krémünket attól függően, hogy bőrünk mennyire szokott a napozáshoz. A választott krémet használja testre és arcra is az arcápoló krém fölé. Ezek a speciális krémek védelmet nyújtanak a fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól.

Kisgyermekeket csak megfelelő napvédő ruházatban, napernyő alatt célszerű napoztatni, válasszunk magas faktorszámú napozószert, melyet kifejezetten gyermekek számára fejlesztettek ki.

Napozás után a bőr extra ápolásra szorul, ezért napozás utáni nyugtató, regeneráló krém és balzsam használata feltétlenül javasolt. Védekezés a vérszívók ellen

 

kullancs_eltavolitoA meleg időben egyre aktívabbak a vérszívó rovarok, melyek kellemetlen csípésén túl az általuk hordozott betegségektől is kell tartanunk.

Szúnyog- és kullancsriasztó termékek közül mindenki megtalálja a neki szimpatikus felhasználásút. Létezik gél, spray, roll-on, ezek a testünkre kenve védenek, karkötők, melyek illóolajjal átitatva tartják távol a nem kívánatos rovarokat.

Egy kirándulás során, ha a kullancs már a testünkön van, jó  ha van nálunk kullancs-eltávolító kanál. Ez egy olyan orvostechnikai eszköz, amely egyedülállóan képes a kifejlett vérrel szívott kullancsok élve fertőződés-mentesen gyötrés nélkül történő eltávolítására. Szabadalommal védett magyar találmány. Megfelelő folyadék bevitel

 

cocos-pure-premium-100-kokuszviz-330ml-450x450A nyári időszakban fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadék bevitelre, testünk későn jelzi a dehidratált állapotot a száj szárazságával és fejfájással.

Nagyon jó alternatíva a folyadék pótlására a kókuszvíz, mely ezen felül számos kitűnő tulajdonsággal rendelkezik:

A kókuszvíz az a folyadék, amely a zöld, éretlen kókuszdióban található. A kókuszdió nedve a természet egyik legegészségesebb, legfrissítőbb, üdítőitala, melyet tápláló és az egészséget támogató tulajdonságai miatt világszinten fogyasztanak. Természetes cukrot, sókat és vitaminokat tartalmaz és ezzel energiát ad szervezetünknek. Alacsony a kalóriatartalma és zsír- és koleszterin mentes.

- bőséges vitaminokban, ásványi anyagokban és más a szervezet számára fontos tápanyagokban. A kókuszvíz csodálatos energiaital, segít a sejtek hidratálásban, feltölti és fokozza az energiaszintet bármilyen erős aktivitás, edzés után. A természetes kókuszvízben alacsonyabb a cukor és nátriumtartalom, mint bármelyik más sport- vagy energiaitalban.

- természetes elektrolitokat tartalmazó izotóniás ital, amely segít növelni a test anyagcseréjét. Ezért ajánlott fogyasztása súlyproblémával küzdő embereknek is.

- gazdag káliumban, amely segíti szabályozni a vérnyomást és csökkenti a magas vérnyomás és stroke kockázatát.

- gazdag káliumban és más ásványi anyagokban - a kókuszvíz segít szabályozni a vízháztartásunkat ezzel rehidratálva a testet. Béltraktusban előforduló betegségeknél is használják a kiszáradás kezelésére.

- gazdag olyan ásványi anyagokban, melyre a cukorbetegnek szükségük van cukorszintjük kontrollálásában.

- fogyasztása előnyös a vírusos megbetegedések (például infulenza) esetén az anti-vírusos és anti-bakteriális tulajdonságai miatt.

- a kókuszvízben található ásványi anyagok, kálium és magnézium tartalom nagyban csökkenti a vesekő előfordulásának lehetőségét. Indul a nyár!

A gondtalan kikapcsolódáshoz keresse a termékeket

a NapiBio.hu kínálatában:

www.napibio.hu/indul-a-nyar


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!