aromaEbben a csalóka időjárásban nagyon könnyű megfázni, így egyre többen tüsszögnek és köhögnek.

Reméljük, ti nagyon vigyáztok magatokra, és illóolajokkal is igyekeztek megelőzni a betegségeket. De ha mégis megfáztatok, akkor is van megoldás! Gyorsíthatjátok gyógyulásotokat, a sok pihenés és gyógytea mellett illóolajokkal.

Ősszel a párás időben a vírusok és baktériumok könnyebben megtámadják szervezetünket. Tudtad, hogy a szoba levegőjének fertőtlenítésével a baj megelőzhető?

Amikor folyik az orrunk, nem kapunk levegőt és fáj fejünk, gyorsítsuk gyógyulásunkat illóolajokkal!AromaterápiaAz aromaterápia a növények koncentrált erejének használata, a természetgyógyászatban egyike a gyengéd gyógyításnak. Manapság már egyre többen fordulnak a természetes anyagok használata felé, úgy a megelőzésben, mint a gyógyítás területén is, kihasználva a természetes alapú termékek jótékony hatásait.

Az illóolajokat nagyon sokféleképp használhatjuk, például párologtatva, masszázsolajban, vízben oldva borogatásként, inhalálással, ezek mellett olajban vagy épp tejszínben oldva fürdővizünkhöz is adhatjuk, vagy kozmetikai készítményeinket illatosíthatjuk velük.

Az illatok egyrészt bőrünkön keresztül felszívódva bejutnak a véráramba, így jutva el a szervezetünk különböző pontjaira, kifejtve jótékony hatásukat. Másrészt párologtatással a légtérbe került illóolajakat belélegezzük, így kifejtik hatásukat testünkre és lelkünkre is.

Manapság a háztartásban is egyre többen keresik a természetes megoldásokat, itt is nagy hasznát vehetjük, ha ismerjük az illóolajok hatásait. Például takarításnál felmosásnál, lemosásnál, mosogatásnál, illatosításnál, mosásnál sok illóolaj a segítőnk lehet.

A természetes úton nyert illóolajok nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges anyagot, ezért szervezetünkkel is jobban tudnak együttműködni.Bio vagy nem bio?Kíváncsiak vagytok, mitől bio egy illóolaj, és miért célszerűbb bio illóolajokat használni?

Mi a különbség egy bio, és egy nem bio illóolaj között? Mitől is lesz bio egy illóolaj? A növények termesztését, amiből az illóolajokat később kivonják, ugyanúgy és ugyanaz a hivatal ellenőrzi az egyes országokban, mint az élelmiszerek esetén. A termesztésnek és a termék előállításának is engedélyezettnek kell lennie, ezért Európában többek között az Ecocert felelős.

Az interneten számos helyen vásárolhatsz bio illóolajat, de valóban bio illóolajról van szó? Nem elég, hogy a termesztése és kezelése megfelelő legyen a követelményeknek. A bio illóolaj minőségét egy tanúsítvánnyal igazolni is kell, melyet többek között az Ecocert ad ki. Ha a terméknek nincs tanúsítványa, valójában nem is bio termékről van szó. Magyarországon a Biokontroll ellenőrzi az eladott mennyiséget és minőséget is, erről tanúsítványt állít ki. Ha bio olajat vagy egyéb terméket vásárolsz, keresd a Biokontroll emblémáját vagy nevét a terméken.

Másik nagy kérdés, hogy a bio illóolajok valóban jobb minőségűek-e. Mi különbözteti meg őket a többi illóolajtól? Az illóolajok minőségét rendkívül sok tényező befolyásolja, például hogy milyen magot vetettek el, amiből a növény fejlődik, azt hogyan gondozták, mivel kezelték, hogyan gyűjtötték be, hogyan állították elő belőle az illóolajat, és a desztilláció után hogyan kezelték.

Ha egy illóolajnak bio tanúsítása van, az azt jelenti, hogy kíméletes desztillációs eljárással vonták ki, és nem vetették alá elő és utókezelésnek az illóolajat. A termesztése is a biogazdálkodásnak megfelelően történt, tehát nem érte semmilyen vegyszer a növényt. Természetesen az, hogy így állították elő, még nem biztosítja a legjobb minőséget.

A NapiBio.hu webáruházban 100% tisztaságú illóolajok széles választékát találod, látogasd meg oldalunk:www.napibio.hu 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!