Tévesen virágvíznek nevezik
Az aromavizeket, vagy hidrolátumokat tévesen virágvíznek nevezik, pedig ezeket a vizes bázisú, finom illatú készítményeket nem kizárólag virágokból, hanem más növényi részekből is előállíthatják. Példának okáért, a levendula aromavizet nem csupán a lila virágokból, de a növény szárából és leveléből is nyerik, a tömjén aromavizet a balzsamfa gyantájából, míg a vetiver aromavizet a növény gyökeréből nyerik ki. Az aromavíz tulajdonképpen egy melléktermék, mely az illóolajok előállítása során, a vízgőzdesztilláció folyamán keletkezik az illóolajok mellett. Míg az illóolajok többek közt a növény olajban oldódó illatanyagait tartalmazzák, addig a hidrolátumok a vízben oldódó aroma anyagokat foglalják magukban. A másik különbség pedig az, hogy míg az illóolajok drágák, hiszen nagy mennyiségű növényi alapanyagból csupán mililiterekben mérhetőek az illóolajok, addig a hidrolátumok sokkal olcsóbbak, hiszen sokkal nagyobb mennyiség, akár több liter is keletkezik.

Teljesen biztonságos
A hidrolátumok használata abszolút biztonságos, így még attól sem kell tartani, ha véletlenül a szemünkbe, orrunkba kerül a használat során. Hiszen nagyon érzékeny és finom összetételű vízről van szó, mely csupán pár százalékban tartalmaz vízben oldott illatmolekulákat. Éppen ezért idős embereknél, sőt kisbabák esetében is lehet alkalmazni és élvezni áldásos hatásukat. A Napvirág Manufaktúra aromavizei bio minősítésűek, és nem tartalmaznak ennél fogva szárító hatású alkoholt, csak a növény víz alapú esszenciáját. Az aromavizek használatával olyan termékeket válthatunk ki teljesen természetesen, mint az arctonik, az arclemosó, az arc- vagy testpermet, vagy a szájvíz, de napozás, borotválkozás utáni nyugtató, ápoló lemosóként is használhatjuk őket. Alkalmazásuk egyszerű, hiszen csak egy textil arctörlő korongra kell cseppenteni belőle egy keveset, és azzal áttörölhető a kívánt bőrfelület vagy kiegészítő termékként választható pumpával permetezhető is akár.


Rózsa minden nőnek

Az egyik legsokoldalúbb aromavíz a Napvirág Manufaktúra rózsa hidrolátuma. Fenséges illata magával ragadó, jót tesz az arc bőrének, hiszen hidratálja és tonizálja is azt.

Értékes citromfű
A citromfű illóolaja aranyárban van, ám az aromavize, melynek friss, citromos az illata, elérhető anyagilag is. A Napvirág Manufaktúra citromfű hidrolátuma gyulladáscsökkentő hatású, emellett bőröregedést késleltető, feszesítő aromavíz.

Frissítő borsmenta
A Napvirág Manufaktúra borsmenta hidrolátuma összehúzza a pórusokat és keringést serkentő hatású. Kiválóan alkalmas az irritált bőr hűsítésére és regenerálására.

Nyugtató levendula
A Napvirág bio levendula aromavize amellett, hogy nyugtatja az érzékeny bőrt, ideális választás a pórusok tisztítására, arclemosásra, és a bőr frissítésére egyaránt.

Környezettudatos csomagolás
A Napvirág Manufaktúra a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, így nem meglepő, hogy az aromavizeiket is visszaváltható üvegekben helyezik forgalomba. Az üvegek kupakja fém, nem használnak műanyagot, így nem terhelik a környezetet, hiszen ezek is visszaválthatóak akár a forgalmazó csomagolásmentes boltokban, az érintett patikákban, és természetesen a Manufaktúránál. Kiegészítésképpen a környezettudatos vásárlók kis, pumpás adagolót is vásárolhatnak az aromavizek üvegei mellé, melyeket tartósan használhatnak. A visszajuttatott üveg palackokat és kupakokat tisztítás és fertőtlenítés után a műhelyben újratöltik.

Ön is környezettudatos vásárló? Válassza ki kedvencét a Napvirág aromavizek közül!

Látogasson el környezetkímélő,
hulladékmentes webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu