Az avokádó egyre közkedveltebb nálunk is, de sokunknak gondot okoz, hogy megállapítsuk, elég érett-e a fogyasztáshoz. Az alábbi kis bemutató után, ez többé senkinek sem jelenthet problémát!



Távolítsuk el a végénél található kicsi bütyköt, ha az alatta található rész nagyon zöld, akkor azt jelenti, hogy az avokádó éretlen. Hogyha sötétbarnás ez az rész, akkor viszont túlérettséget mutat. Ebben az esetben a húsa teljesen puha, barnás, nem alkalmas fogyasztásra. Az avokádó akkor a legjobb, hogyha a szárrésznél a húsa enyhén sárgás. Ilyenkor könnyedén tudunk dolgozni vele, se nem kemény, se nem túl lágy. Így kellemes állagú és egészséges krémet tudunk kikeverni belőle.





Jó tudni, hogy nem baj az, ha viszonylag éretlen az avokádó, vigyük haza. Tegyük be egy érett alma társaságában egy papírzacskóba, így másnapra szépen, természetes körülmények között megérik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!