Így mindig lesz otthon finom házi tejföl!

FONTOS! Házi tejet használj! Ne a nagyáruházban vedd, hanem menj ki a piacra, és ott vedd meg a termelőtől!
Forralj fel 1 liter házi tejet, és hagyd lehűlni annyira, hogy kb. negyven fokos, vagyis kézmeleg legyen. Keverj bele 2 dl tejfölt. Ha biztosra akarsz menni, akkor ezt is a piacon veszed, nem a boltban, de jó minőségű, magas zsírtartalmú bolti tejföl is használható a recepthez.


Dunsztold be, vagyis tekerd körbe pl. egy törölközővel, hogy a langyos melegséget minél tovább megőrizze. Hagyd pihenni egy éjszakát. Már másnapra készen is lesz az 1,2 liternyi saját készítésű tejfölöd!
TIPP: Az így elkészített tejfölből vegyél ki 2 decilitert! Legközelebb már nem kell bolti tejfölt használni, hanem ezzel tudod beindítani a tej savanyodását.
A házi tejfölt ízlés szerint ízesítheted is - egy kevés sóval, vagy egy kis fokhagymával. Persze natúr formában is finom lesz!

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!