Téli szelek fújnak! A környezetünkben előforduló baktériumok és vírusok jó táptalajra találnak a légútjainkban, a hideg miatt vérbő nyálkahártyákban. Kialakuló  irritációjuk és az immunreakciók eredményeként gyulladás keletkezhet, ami váladékozást, köhögést eredményez. Kezdődő nátha, torokfájás, orrfolyás esetén az immunrendszerünk azonnali „fölpörgetése” képes megóvni az egészséget. Vitaminok, antioxidánsok és a felső légút normál működésének támogatására alkalmas növénykivonatok napi fogyasztása segítséget jelenthet egészségünk megőrzésében.

Növényi hatóanyagok a felső légút támogatására
A felső légút védelmére egyre elterjedtebben alkalmaznak olyan természetes hatóanyag keverékeket, amelyek a népi gyógyászatban már ismertek, régóta használatban vannak.  Régi tapasztalat és javaslat, hogy náthás ember reszeljen tormát. Hatóanyagai csillapítják, sőt meg is szüntethetik a légút gyulladt állapotát, az orrfolyást.
A fokhagyma  erős illatú alliin hatóanyaga ugyancsak jó hatású a hörgők, az orrjáratok tisztán tartására. Egy angliai klinikai kísérletben fokhagyma-kivonatot adtak novembertől embereknek, az eredmény szerint a tél folyamán a megbetegedéseik száma harmada volt a kontroll csoportéhoz képest. Az előfordult megbetegedések időtartama pedig átlagosan 2.5 napra rövidült.
A gyömbér hatóanyagát teában alkalmazzák nátha esetén a népi gyógyászatban, fokozza a véráramlást a légútban, sőt meg is izzaszt, és mérsékelni tudja a váladékozást és köhögést.
A görögszéna magja (Trigonella foenum - graecum) fontos szaponinokat tartalmaz, ami ugyancsak  kedvező hatású a légutakra.
Ezeknek a növényeknek a hatóanyag-kivonatai igen erős ízűek, de kapszulába zárva (ALLIX-Forte) kényelmesen fogyaszthatók. Szedése javasolt minden korosztálynak a légút egészségének erősítésére (orrfolyás, allergia).

Segítsük az immunrendszert antioxidáns terápiával + vitaminokkal!
Ősztől az immunrendszerre fokozott teher vár. A légúti gyulladások kialakulásakor fokozódnak a helyi oxidációs folyamatok, amik lekötik az immunrendszer jelentős kapacitását. Legismertebb antioxidánsok az A-, C- és E-vitaminok, valamint a P-vitaminnak nevezett bioflavonoidok, például a citrus bioflavonoidok (citrom, narancs kivonatai) és a zöld-tea polifenoljai. Az antioxidánsok segítséget jelenthetnek az immunrendszernek azzal, hogy fellépnek a káros oxidatív gyökökkel szemben, felszabadítják az immunrendszert ebből a mindennapi leterheltségéből, hatékonyabb lesz a kórokozók elleni feladat ellátásában.
Az elmúlt évek kutatásai kimutatták, hogy az immunrendszer egészséges működésében a C-vitamin mellett a D3-vitaminnak is fontos szerepe van. A tél folyamán sajnos mindenki D-vitaminhiányossá válik, ezért napi pótlása igen fontos. Az immunrendszer normál működéséhez a cink mikroelem nélkülözhetetlen, náthás, influenzás időben kiemelten fontos a napi bevitele.

 

ALLIX-Forte étrend-kiegészítő

Öszetevők: TORMA, FOKHAGYMA, GÖRÖGSZÉNA, GYÖMBÉR, CITRUS és ZÖLD TEA kivonatai, petrezselyem, D3- (1000NE) és C-vitamin, hisztidin és cink.
Alkalmazása: Napi 2x1 kapszula reggel és este étkezés után.
Javallat: orrfolyás, nátha, légúti allergiák esetén, illetve a légút egészségének megőrzésére tartós alkalmazással.
Kiszerelés: 60db kapszula / doboz
Kapható étrend-kiegészítőként gyógyszertárakban és bioboltokban.
Megrendelhető telefonon: 06-30-2100-155, interneten: www.pharmaforte.hu
A gyártó webáruházában az összeg 10%-a pontokban jóváírásra kerül.