fittej 1-5 LAKTÓZMENTES UHT TEJ 2.8% 0,75L ZÖLDFARM BIOTEJ UHT 2.8% 1LMi az az UHT technológia?
Ultra High Temperature Treated; vagyis ultra magas hőfokon történő hőkezelési módszer, amit ultrapasztőrözésnek is neveznek. A tejet nagyon rövid időre (2-3 másodpercre) felhevítik, nagyjából 135–137C°-ra. Ezután gyorsan lehűtik, és aszeptikus környezetben aszeptikus csomagolásba töltik. Így az összes mikroorganizmus elpusztul, és a tej szobahőmérsékleten akár 3-6 hónapig is eltartható. Más, aszeptikus módszerrel kezelt élelmiszerek akár 24 hónapig is eltarthatók.

Mi a homogenizálás?
A homogenizálás folyamata során a tejet nagy nyomással átpréselik egy kis résen. Így a tejzsír kis elemekre törik össze, emulgált állapotban marad meg a tejben és nem jön fel a felszínre. A tej homogenizálásának célja, hogy azt azok is könnyebben megemészthessék, akik bél- és emésztőrendszeri problémákkal küzdenek.

Mi az aszeptikus technológia?
Az aszeptikus technológia a XX. század forradalmi találmánya. Ezért a találmányért kapta meg a Tetra Pak 1989-ben, az élelmiszeripari technológia területén az utóbbi ötven év legjelentősebb tudományos felfedezésének járó díjat. 1996-ban az amerikai elnökhelyettes, Al Gore a Tetra Brik Aseptic csomagolásnak – amely a világ legelterjedtebb kartoncsomagolása – az Aszeptikus Csomagolás Folyamatos Fejlődéséért díjat adományozta.
Az aszeptikus csomagolásba töltött élelmiszereket szobahőmérsékleten lehet tárolni (feleslegessé válik a költséges hűtés a szállítás, a rakodás és a raktározás során egyaránt), ráadásul sokkal tovább eltarthatók, mint a pasztőrözött termékek. Az élelmiszereket – az UHT kezelést követően – légmentesen zárt, aszeptikus gyártósorokon töltik a steril dobozokba! Ez az eljárás megbízhatóan elpusztítja a kórokozó baktériumokat és azok csíráit, de az élelmiszer tápértéke, minősége és íze megmarad.A Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. Magyarország egyik meghatározó, 100%-ban magyar tulajdonban lévő tejipari vállalata, amely egyrészt élen jár a hagyományos tejtermékek gyártásában, másrészt piacvezető a funkcionális tejtermékek gyártása területén.
Cégünk különböző eltarthatósági idejű tejet, kakaót, tejfölt, kefirt, joghurtot, túrót, szendvicskrémet, vajat, desszerteket és szójatermékeket gyárt és forgalmaz több, országosan ismert márkanév alatt, mint Fittej, Zöldfarm biocsalád, Magic Milk laktózmentes termékcsalád, Puszta termékcsalád.
Termékfejlesztéseink során kiemelt figyelmet fordítunk a megbízható, magas minőségre. Ezt egyrészt a termékeinken keresztül közvetítjük vásárlóink, fogyasztóink felé, másrészt külön figyelmet fordítunk fogyasztóink ismereteinek bővítésére.

Hasznos és érdekes információkat talál a www.naszalytej.hu,
illetve a www.laktozmentes.hu oldalainkon.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!