2016. 03. 31
A szegénység kérdésköre, a gyermekéhezés sajnálatos módon mindennapos témája a híradásoknak. Olykor valódi, fizikai értelemben vehető, toprongyos mélyszegénységről, és van, hogy ugyancsak valós, de inkább a szellemi, lelki nyomor jelenlétéről tanúskodnak ezek a tudósítások. A kettő nem mindig együtt jelentkező nélkülözés. A nyomorúság szívet sajgató, amikor idős emberek kerülnek nehéz helyzetbe, hiába van mögöttük évtizedek kitartó, kemény munkája, s ugyancsak megrázó, mikor rongyos, éhező gyermekekről szólnak a hírek, azokról, akik csak ártatlan szemlélői a világnak. Kár lenne tagadni azt is, hogy épp annyira nehéz ma fiatal pályakezdőnek lenni, mint idős, az élete harmadik harmadához érkező embernek. A nincstelenség meglévő, mély bugyrait cseppet sem tagadva, és nem vigaszképpen, de nem kifejezetten magyar jelenségről van szó. A munkanélküliség, a szegénység felszámolása nyugaton éppúgy hatalmas gondokat okoz, mint keleten.

2017. 03. 23
A fejősteheneknek adott táplálék-kiegészítők segítségével 30 százalékkal csökkenthető a kérődzők által kibocsátott üvegházhatású metángáz mennyisége egy kutatás szerint.

2017. 03. 06
Ha a 2016-os adatokat nézzük, jelentősen csökkent az orosz és ukrán kereslet a magyar szállodai szolgáltatások irányába. Viszont sokan érkeztek Izraelből. Nőtt a beutazó britek, amerikaiak, olaszok száma. Változatlanul sok a szlovák és lengyel turista. Németországból folytatódott az elmúlt években tapasztalt negatív tendencia, és csökkent a vendégéjszakák száma.

2017. 03. 14
Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat. A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben. Ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket és magvakat az emberiség már évezredek óta használja a betegségek megelőzésére vagy gyógyítására, étkezési szokásaink megváltoztak. Nincs időnk teljes értékű ételek készítésére, egyszerűbb a fagyasztott, előre elkészített, feldolgozott ételekhez nyúlnunk. Egyre több orvos és dietetikus egyetért abban, hogy ezen ételek nem tartalmazzák teljes mértékben a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat.