2016. 08. 23
Az elindított nagyszabású oltási program ellenére világméretűvé válhat a sárgalázjárvány, amely Közép-Afrikában már több száz halálos áldozatot szedett - figyelmeztet a Save the Children nemzetközi gyermekjóléti segélyszervezet.

2016. 08. 15
Évek óta küzdenek donorhiánnyal az orvosok, ezért több száz esetben halott rákbetegek szerveit ültették át a műtétre váró pácienseikbe. Bár minden esetben ellenőrizték, hogy az adott szerv nem rákos vagy fertőzött, előfordult, hogy a műtött páciens később daganatos beteg lett – írja az Independent.

2016. 08. 01
Míg itthon az egyik legfőbb projekt az atomerőmű vagy az környezetkárosító szénerőmű építése, addig a franciák teljesen másképp gondolják A francia Albertvilleben már 1500 otthont látnak el elektromos energiával a sajtüzemek révén.

2016. 07. 25
A gyártó természetesen felhívta a figyelmet, hogy kisgyermekektől tartsák elzárva, ugyanakkor a megtévesztő csomagolás miatt szinte borítékolható, hogy hamarosan hallhatunk még a termékről.

2016. 07. 11
A legnagyobb kanadai buddhista közösség tagjai egyedülálló akciót hajtottak végre . A szerzetesek a Prince Edward sziget több árusától felvásárolták a teljes homár-készletéket, majd az állatokkal hajóra szálltak.

2016. 07. 08
Egy evolúciót tagadó keresztény mozgalom be akarja bizonyítani, hogy igenis lehetséges volt, hogy Noé ezzel a bárkával mentette meg az állatokat a kipusztuláskor. Természetesen az ő verziójukat tartják az egyedüli igazságnak, miszerint az özönvíz az időszámításunk előtti 6000. évben volt, és nem csak a ma ismert állatok, de a szerintük akkor még szép számban élt dinoszauruszok is helyet kaptak a bárkán

2016. 07. 05
Rémisztő adatok a hazai idős erdők állapotáról és azok természetvédelmi helyzetéről.

2016. 06. 30
A magyar horgászok és vízgazdálkodási szakemberek valószínűleg döbbenettel fogadják a hírt, miszerint ausztrál kollégáik biológiai fegyverrel próbálják kiirtani a vizeikben élő, erősen túlszaporodott pontyokat. A vírus állítólag más élőlényekre ártalmatlan, de a pontyokkal 24 óra alatt végez.