2017. 03. 06
Ha a 2016-os adatokat nézzük, jelentősen csökkent az orosz és ukrán kereslet a magyar szállodai szolgáltatások irányába. Viszont sokan érkeztek Izraelből. Nőtt a beutazó britek, amerikaiak, olaszok száma. Változatlanul sok a szlovák és lengyel turista. Németországból folytatódott az elmúlt években tapasztalt negatív tendencia, és csökkent a vendégéjszakák száma.

2017. 03. 14
Azokat az ételeket nevezzük szupertáplálékoknak, melyek különösen gazdag tápanyagtartalmuknak köszönhetően segítenek a betegségek leküzdésében és lassítják az öregedési folyamatokat. A szupertáplálékok esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és enzimeket stb. tartalmaznak, melyek egyre kevésbé vannak jelen a mindennapi ételeinkben. Ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket és magvakat az emberiség már évezredek óta használja a betegségek megelőzésére vagy gyógyítására, étkezési szokásaink megváltoztak. Nincs időnk teljes értékű ételek készítésére, egyszerűbb a fagyasztott, előre elkészített, feldolgozott ételekhez nyúlnunk. Egyre több orvos és dietetikus egyetért abban, hogy ezen ételek nem tartalmazzák teljes mértékben a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat.

2017. 03. 27
Ha a világ felnőtt lakossága egyszerre lépne rá egy mérlegre, az 287 millió tonnát mutatna brit kutatók becslése szerint.