2016. 07. 05
Rémisztő adatok a hazai idős erdők állapotáról és azok természetvédelmi helyzetéről.

2016. 06. 30
A magyar horgászok és vízgazdálkodási szakemberek valószínűleg döbbenettel fogadják a hírt, miszerint ausztrál kollégáik biológiai fegyverrel próbálják kiirtani a vizeikben élő, erősen túlszaporodott pontyokat. A vírus állítólag más élőlényekre ártalmatlan, de a pontyokkal 24 óra alatt végez.

2016. 03. 31
A szegénység kérdésköre, a gyermekéhezés sajnálatos módon mindennapos témája a híradásoknak. Olykor valódi, fizikai értelemben vehető, toprongyos mélyszegénységről, és van, hogy ugyancsak valós, de inkább a szellemi, lelki nyomor jelenlétéről tanúskodnak ezek a tudósítások. A kettő nem mindig együtt jelentkező nélkülözés. A nyomorúság szívet sajgató, amikor idős emberek kerülnek nehéz helyzetbe, hiába van mögöttük évtizedek kitartó, kemény munkája, s ugyancsak megrázó, mikor rongyos, éhező gyermekekről szólnak a hírek, azokról, akik csak ártatlan szemlélői a világnak. Kár lenne tagadni azt is, hogy épp annyira nehéz ma fiatal pályakezdőnek lenni, mint idős, az élete harmadik harmadához érkező embernek. A nincstelenség meglévő, mély bugyrait cseppet sem tagadva, és nem vigaszképpen, de nem kifejezetten magyar jelenségről van szó. A munkanélküliség, a szegénység felszámolása nyugaton éppúgy hatalmas gondokat okoz, mint keleten.

2017. 03. 23
A fejősteheneknek adott táplálék-kiegészítők segítségével 30 százalékkal csökkenthető a kérődzők által kibocsátott üvegházhatású metángáz mennyisége egy kutatás szerint.