2016. 10. 25
Ha a globális felmelegedés a jelenlegi ütemben folytatódik, eltűnhet a kávé a földről. Szakemberek szerint 2050-re az emelkedő hőmérséklet, a kártevők és a gombák miatt 50 %-kal csökkenhetnek a kávétermesztésre alkalmas mezőgazdasági területek.

2016. 10. 13
Napi 3-4 csésze kávé, vagy ennek megfelelő koffein bevitele a szervezetbe jelentősen csökkentheti az időskori elbutulást a nőknél. A Wisconsin-Milwaukee Egyetemen viszonylag nagy számú- mintegy 6500, 65 év feletti - nőn végzett tíz évig tartó vizsgálat-sorozatot, ahol a rendszeres állapotfelmérés mellett a kognitív képességüket is vizsgálták.

2016. 10. 13
Megépítették az első napelemekből álló útszakaszt Amerikában, a legendás 66-os út mentén. A fejlesztők szerint, ha az Egyesült Államokban minden létező ezzel burkolnának, akkor háromszor annyi áramot lehetne előállítani, mint amennyit 2009-ben az egész ország fogyasztott.

2016. 08. 23
Az elindított nagyszabású oltási program ellenére világméretűvé válhat a sárgalázjárvány, amely Közép-Afrikában már több száz halálos áldozatot szedett - figyelmeztet a Save the Children nemzetközi gyermekjóléti segélyszervezet.

2016. 08. 15
Évek óta küzdenek donorhiánnyal az orvosok, ezért több száz esetben halott rákbetegek szerveit ültették át a műtétre váró pácienseikbe. Bár minden esetben ellenőrizték, hogy az adott szerv nem rákos vagy fertőzött, előfordult, hogy a műtött páciens később daganatos beteg lett – írja az Independent.

2016. 08. 01
Míg itthon az egyik legfőbb projekt az atomerőmű vagy az környezetkárosító szénerőmű építése, addig a franciák teljesen másképp gondolják A francia Albertvilleben már 1500 otthont látnak el elektromos energiával a sajtüzemek révén.

2016. 07. 25
A gyártó természetesen felhívta a figyelmet, hogy kisgyermekektől tartsák elzárva, ugyanakkor a megtévesztő csomagolás miatt szinte borítékolható, hogy hamarosan hallhatunk még a termékről.

2016. 07. 11
A legnagyobb kanadai buddhista közösség tagjai egyedülálló akciót hajtottak végre . A szerzetesek a Prince Edward sziget több árusától felvásárolták a teljes homár-készletéket, majd az állatokkal hajóra szálltak.

2016. 07. 08
Egy evolúciót tagadó keresztény mozgalom be akarja bizonyítani, hogy igenis lehetséges volt, hogy Noé ezzel a bárkával mentette meg az állatokat a kipusztuláskor. Természetesen az ő verziójukat tartják az egyedüli igazságnak, miszerint az özönvíz az időszámításunk előtti 6000. évben volt, és nem csak a ma ismert állatok, de a szerintük akkor még szép számban élt dinoszauruszok is helyet kaptak a bárkán