Ez a hatalmas növény az az USA-ban, Utah államban él.  Tömege megközelítően 6000 tonna lehet, és kiterjedése 43 hektár. Ez egy rezgőnyár liget, ami egy növénynek számít, hiszen egy gyökere van, és a genetikai állománya is minden részében teljesen azonos. A növénytömeg egy szervezetként működik, hiszen a lomb minden részén egyszerre vált színt, és egyszerre hullik le.


A rezgőnyár liget mindent túlélő sikerét annak tulajdonítják, hogy az errefelé gyakori erdőtüzek megakadályozták a komoly vetélytársak, a tűlevelűek megtelepedését, valamint remekül alkalmazkodtak a terület klímájához. A futótüzek következtében a rezgőnyár törzsek újra és újra komoly kárt szenvednek, azonban képesek kihajtani az erős, életrevaló gyökérzet miatt.
Becslések szerint 47000 egyedi fa alkotja az erdőt, mely folyamatosan újratermelődik, az évgyűrűkből pedig megállapítható volt, hogy az átlagos fatörzsek 130 év körüli életkorral büszkélkedhetnek. Könnyen szaporodik, károk esetén gyorsan megújítja önmagát.
A nyolcvanezer éves életkort egy bonyolult számítási módszerrel állapították meg, figyelembe véve a szaporodási készséget is, valamint a tengerszint feletti elhelyezkedésüket.