Szombaton vacogva ázunk, vasárnap borzongva fázunk, hétfőn pedig a rövid ujjú póló ellenére a hőguta kerülget bennünket. Minden mozdulat nehezünkre esik, fujtatunk, már kora reggel 26oC fok van, tompának és fáradtnak érezzük magunkat. Ebből a hektikus időjárásból az utóbbi időben bőven volt részünk, és bizony ez a nagy hőmérséklet különbség mindenkit nagyon megvisel.

A meleg frontok érkezése általában vérnyomáscsökkenéssel jár, fáradékonynak érezzük magunkat, csökkennek a reflexeink. Nagyon fontos a szervezet számára ilyenkor a kellő folyadékbevitel. Ritka eset, de most a vérnyomás emelésére van szükségünk. Ilyenkor javasoljuk a borsikafű, bazsalikom, rozmaring, vagy ezek keverékéből készült teákat fogyasztani.
Mire ráadásul a szervezetünk hozzászokhatna a hirtelen jött hőséghez, máris újabb körülményekhez kell alkalmazkodnia. A hidegfront a vérnyomás emelkedését okozza a legtöbb embernél. Ilyenkor megfájdul a fejünk, lüktet a tarkónk, élesebben érezzük a fájdalmakat, a vérnyomásunk megemelkedett. Ebben az esetben vérnyomás csökkentő áfonyalevél teát, fagyöngy teát és galagonya teák fogyasztását ajánljuk.
Jó esetben csak az ingadozó frontokkal kell szembenéznünk, azonban a hektikus időjárásnak ennél súlyosabb következményei is lehetnek. A krónikus betegséggel küzdőket még jobban megviseli a gyorsan változó szélsőséges időjárás. Felerősödnek és felszaporodnak a légzőszervi rendellenességek tünetei – melyek enyhítésére az útifű levélből, a papsajt levélből, bodzavirágból és a kakukkfűből javasolunk teát fogyasztani.
Az esős időszakban a pollenek száma a levegőben ugyan csökken de a másnapi kánikula idején jelentő pollendúsulással számolhatunk. Ilyenkor enyhülést hozhat a roibus vagy vörös tea, a zöld tea vagy ezek ízesített változatainak fogyasztása.
Fontos, hogy mindenki vegye figyelembe egyéni frontérzékenységét. Ezért mielőtt becsomagol a várva várt nyaralásra – figyelmesen hallgassa végig a meteorológusok előrejelzéseit – és ennek megfelelően csomagoljon a hektikus időjárás kivédése érdekében.
Természetesen a legjobb védekezés az, amit a szervezet saját erejéből, a jól működő immunrendszerének köszönhetően végez.
A jó immunrendszer meglétét a folyamatos karbantartás, a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás biztosítja. Az immunrendszer karbantartására erősítésére ősidők óta bevált szerek a csipkebogyó, áfonyabogyó, fekete ribizli bogyó tea, a kas virág és a macskamenta teája.
Tehát nagyon jó nyaralást és kikapcsolódást kívánunk MINDENKINEK – fütyülünk – azaz teázunk a felettünk gyorsan jövő-menő frontokra.

Molnárné Bosznay Éva
Gyógyfű Kft.

www.gyogyfu.hu
[email protected] (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!