A kúra előtt ajánlatos konzultálni a házorvosunkkal, pozitív visszajelzés esetén pedig belevághatunk. Nagyon fontos, hogy a kúra alatt minden lehetséges allergént (többek között tejtermékeket, glutént, kukoricát, szóját, tartósítószereket és élelmiszer-adalékanyagokat) száműzzünk a szervezetből. Kerüljük a feldolgozott élelmiszerek és a cukros üdítőitalok fogyasztását, ami azt jelenti, hogy nem ehetünk kenyeret, tésztaféléket, kekszet, gabonát, süteményeket, és semmit, ami hozzáadott cukrot tartalmaz. Továbbá mellőzzük a transz zsírsavakat tartalmazó élelmiszereket: a margarint, a sült krumplit és a gyorséttermi ételeket.
Korlátozzuk a reggeli kávéfogyasztást, például úgy, hogy nem éhgyomorra isszuk, mert az stresszt okozhat. Kerüljük az egyéb stimulánsokat is, mint pl. az alkohol, a szóda vagy a dohány. Igyunk meg naponta 6-8 pohár tisztított, szoba-hőmérsékletű vagy meleg vizet. Végezzünk sok testmozgást , és lélegezzünk minél mélyebbeket.



Első nap: Gyűjts össze sok – lehetőleg organikus – zöldséget: zöldhagyma, cukkini, celler, petrezselyem, mustár zöldje, tarlórépalével, káposzta, zöld paprika, spenót, saláta, brokkoli, sárgarépa és cékla. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, vigyázzunk arra, hogy ne vágjuk, ne karcoljuk meg őket, és használjuk minden részüket, beleértve a gyökeret és a szárakat is. Ezt követően egy nagy edénybe töltsük bele a megtisztított, megszűrt vagy desztillált vizet, töltsük bele a zöldségeket, és 2 órán át főzzük. Győződjünk meg arról, hogy a főzés ideje alatt a fedő az edényen maradjon, így a vitaminok és ásványi anyagok a páralecsapódás során újrahasznosíthatók. A főzés után hagyjuk kihűlni az összetevőket, a levet töltsük le a zöldségekről, és üvegekben tároljuk a hűtőben. Az első nap két alkalommal igyunk 2,5 decit a léből, egyszer ebéd előtt, másodszor pedig vacsora előtt.

Második nap: Háromszor igyunk hasonló mennyiséget reggeli, ebéd és vacsora előtt. Ha fogytán a lé, töltsünk hozzá desztillált vizet.

Harmadik nap: Ismételjük meg az étkezések előtti lébevitelt, ugyanakkor a zöldségeket is fogyasszuk el. A harmadik nap után fokozatosan térjünk vissza az egészséges étrendünkhöz és életstílusunkhoz. További jó tanács: egyél sok keresztes virágú zöldséget (brokkoli, káposzta, karfiol, vízitorma). Használj egészséges olajokat, finomított, szűz kókuszolajat, igyál naponta 6-8 pohár tisztított, szűrt vizet szobahőmérsékleten vagy melegen, lélegezz mélyeket, végezz tornagyakorlatokat és élvezd a napsütést. Tartsuk karban naponta a szervezetünket: kezdjük a napot egy pohár meleg vízzel, amibe tegyünk bele egy fél citromot. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, fókuszáljunk a minőségi fehérjebevitelre és az egészséges zsírokra. Fontoljuk meg, hogy bejelentkezünk egy nyirokmasszázsra, utánajárunk az ételallergiáinknak, és ne féljünk izzadni! Tornázzunk, járjunk szaunába.
Végül pedig foglalkozzunk az érzelmi problémáinkkal, ha vannak, és próbáljuk megoldani őket.