Sokan elrontják, mert nem tudják mi az ideális sütési hőmérséklet.

A sütőtököt először alaposan mossuk meg, majd töröljük le. Mindkét végét vágjuk le egy ujjnyi vastagon, majd hasítsuk ketté és magozzuk ki. Ezután vágjuk kisebb szeletekre. Minél kisebb egy szelet, annál hamarabb átsül. Arra figyeljünk, hogy az egyes szeletek kb. egyformák legyenek, hogy egyszerre süljenek át.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a sütőtök szeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Megszórhatjuk sóval és borssal, majd tehetünk rá rozmaringot és kakukkfüvet.

Sokan esküsznek arra, hogy ha a tököt meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, remek ízt kapunk.
Süssük legalább másfél órán keresztül, hogy jól megpuhuljon, majd emeljük a sütőt 220 fokra azért, hogy a széle jó megpiruljon. Erre elég 10-15 perc.

Aki édesen szereti a tököt, szórhat rá cukrot még sütés előtt. Az íze így tényleg finom édesebb lesz, és a cukor szinte karamellizálódik!
Csurgathatunk rá mézet is, és így talán még egészségesebb.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!