Sokan kedves, szőrős háziállatként egeret vagy patkányt tartanak otthonukban. Ez a cikk nem nekik szól.
Ha Önnél hívatlan vendégként jelentek meg az egerek, patkányok és épp megoldást keres, akkor érdemes elolvasnia a folytatást.A rágcsálók jelenléte sok helyen egész évben folyamatos veszélyt jelent, a hidegebb időjárás közeledtével azonban még fontosabbá válik az ellenük való megfelelő védekezés, mert meleget és bőséges táplálékforrást keresve ezek a kisemlősök a lakott területekre húzódnak. Előszeretettel szállásolják el magukat a lambéria, a szigetelés mögé, az álmennyezetbe, dobozokban vagy zsákokban tárolt anyagok közé, sokszor olyan helyre is ahová nem is gondolnánk. Sőt bizony ott is megjelenhetnek, ahol korábban sosem voltak. Ahol pedig az előző években is tapasztalták a megjelenésüket, ott – megfelelő védekezés hiányában – szinte biztosan megjelennek újból.
Sokan csak a hagyományos rágcsálóirtó eljárásokat ismerik (méreg, csapda), pedig vannak hatékony vegyszermentes riasztó és megelőző módszerek is.
A vegyszermentes rágcsálóriasztók előnye, hogy teljes biztonsággal alkalmazhatók akár élelmiszerek esetén is.
A legtöbb vegyszermentes készülék ultrahanggal riaszt. De még az ultrahanggal működő készülékek között is nagy különbségek lehetnek az alkalmazott frekvencia és a védett terület tekintetében. A leghatékonyabb az a készülék, mely nagy frekvenciatartományban, a kibocsátott hangot folyamatosan váltakoztatva adja ki a riasztó hangot.
Az ultrahanggal történő rágcsálóriasztáshoz azonban mindenképpen ismerni kell az ultrahang terjedésének alapjait.
Az ultrahang nagyon hatásos akkor a kártevők riasztásában, ha abban a légtérben helyezik el, ahol a „probléma”, vagyis ahol az egerek, patkányok vannak. Az ultrahang terjedését akadályozzák a hangvisszaverő felületek (pl. zárt ajtók, falak, lambéria, tárolódobozok) és a hangelnyelő anyagok, (pl. szövet, szőnyeg, szigetelés, zsákokban vagy ömlesztve tárolt áruk stb.). Ha az egér vagy a patkány az ultrahang elől el tud bújni hangárnyékos helyekre (falba, lambéria mögé, zsákok vagy dobozok közé), akkor az ultrahang önmagában már nem lesz képes a riasztásukra.
Szerencsére van olyan készülék is, mely nemcsak ultrahang segítségével riaszt.
Az elektromagnetikus technológia új fejezetet nyitott a kártevőriasztásban. Ezzel a módszerrel akár a falba, a padló alá, vagy a tárolt áruk közé elbújt vagy befészkelt egerek és patkányok is elűzhetők.
Az elektromagnetikus hatást az elektromos vezetékek képesek továbbítani és kifejteni, így ez a hangárnyékos területeken is eléri a kártevőket.
A leghatékonyabb vegyszermentes riasztás olyan készülékkel oldható meg a legjobban, mely ötvözi a széles frekvenciatartományú ultrahangos és az elektromagnetikus riasztási technológiákat.
A kettős hatású kártevőriasztást megelőzésként vagy az állatok észlelését követően mielőbb el kell kezdeni, így csökkenthető a riasztáshoz szükséges idő is.
Jó ha tudjuk, a kártevők gyorsan szaporodnak, és rövid időn belül már kétszer annyian lesznek!
Ha nem akarunk a házban szembetalálkozni egy gombszemű betolakodóval, akkor jobban tesszük, ha időben gondolunk a védekezésre. A mérgekhez és csapdákhoz képest az elektronikus riasztó már a betelepedést is képes megakadályozni, nem csak a már bent lévő állatokat próbálja meg elpusztítani.

Rágcsálómentes új évet kívánunk Önöknek!

Harp’s Kft.
5000 Szolnok, József Attila út 38. I/8.
Tel: 56/410-916, mobil: 20/9426-380
E-mail: [email protected]
WEB: www.harps.hu

  (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!