zoldujsagIgen gyakran előforduló panaszok ezek. Melyik sampont vegyük le a polcról a sok közül? Minek alapján válasszunk? Kitől kérjünk segítséget ezeknél a panaszoknál? Milyen módszereket válasszunk az okok felderítésére? Bőrgyógyász vagy mikrokamerás hajvizsgálat? Ki veszi komolyan és ki segít a panaszok hatékony, holisztikus megoldásában? Hormonális-e vagy szervi eredetű a panasz valódi oka? Vagy mindkettő?

 

Számtalan kérdésre keresünk válasz, ha kialakul egy tünet. Ebben szeretnék segítséget nyújtani az útkeresőknek az alábbiakkal.

A felderítés módszerei a teljesség igénye nélkül


A mikrokamerás hajvizsgálat a fodrászatokban a külső kezelésre ad javaslatot a rendelkezésükre álló termékpalettából.
A bőrgyógyász „ajtóból történő” javaslatai is általában a külső kezelésben merülnek ki.
A laborvizsgálatok, a góckutató orvosi ellenőrzések sajnálatos módon általában negatív eredménnyel zárulnak még a látványosabb esetekben is. Ha valamilyen eltérés mutatkozik a góckutató vizsgálatoknál, akkor sem egyértelmű a tünet és a góc összefüggése, csak feltételes a vélemény.
A holisztikus skalpdiagnosztika - a hajas fejbőr mikro-területi elemzése - nem egyszerűen mikro-kamerás hajvizsgálat, hanem a fejbőr „szervi térképét” ismerve, elemezve pontos irányt mutat, hogy a szervezet mely részének problémája van a háttérben. Műszeres méréseinkkel kiegészítve képet kapunk a hiányokról, kórokozókról, anyagcserezavarokról, szervi eltérésekről, gócokról, ételérzékenységről és allergiákról egyaránt.

Ha a „betegséget” - a fejbőr és a haj panaszait - jelzésként fogjuk fel, a tünetek mögött meghúzódó probléma gyökeréig kell eljutni. A hormonok világa nagyon kényes, félelmetes és kevésbé ismert terület. Speciális hormontanácsadással - nem a tradicionális nézőpontból szemlélve – tudunk fényt deríteni az összefüggésekre. A rettegett hormonális hajritkuláson, kopaszodáson, klimaxos panaszokon, csontritkuláson, krónikus fáradtságon, menstruációs zavarokon és minden hormonális egyensúlytalanságtól létrejött panaszon is lehet segíteni a megfelelő természetes hatóanyagokkal és módszerekkel.
Stúdiónk 16 éve foglalkozik a hajhullás, kopaszodás és a fejbőr panaszok külső és belső okainak feltárásával és komplex kezelésével. A hajas fejbőrön megjelenő panaszokat a szervi gondok tüneteiként vizsgáljuk, kezeljük és értelmezzük. Alternatív elemző és mérő módszereink pontos képet adnak a szervezetben zajló kóros folyamatokról, így nem csupán tüneti szinten kezeljük a hajhullást, a hajminőség romlását, a kopaszodást, a hajtömeg csökkenését, a korpásodást, a túlzott zsírosodást vagy a fejbőr más jellegű panaszait.
A tapasztalataink alapján készítettük el a Hair Nice fejbőr és hajápoló termékcsaládot, melyek szép eredményeket hoztak itthon és külföldön egyaránt.

Milyen a jó sampon?


Tisztít, ápol, biztosítja a bőr egészségét, táplálja, erősíti, fényessé teszi a hajat. Emellett nem okoz érzékenységet, allergiás reakciókat, nem szárítja, nem zsírosítja a fejbőrt. Növényi hatóanyagokkal és nem szintetikus vegyszerekkel éri el mindezeket. A panasz alapján kiválasztott sampon növényi hatóanyagai – mellékhatás nélkül – segítenek a megoldásban.

Egy kis gyógynövényismeret


Nézzünk példaként néhány gyógynövényt, valamint azok várható külső hatásait.
rozmaring: ekcéma, pikkelysömör, túlzott zsírosodás, hajhullás, kopaszodás kezelésére,
csalán: hajhullás, kopaszodás, túlzott zsírosodás, korpásodás kezelésére,
körömvirág: ekcéma, koszmó, pattanás, gyulladt bőr kezelésére ajánlott,
borsmenta: viszketés és fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, izomlazító, bőrnyugtató stb.
cédrus: bőrnyugtató, hajhagyma működését serkenti, zsírosodást normalizálja
geránium: gomba és baktériumölő, beindítja a hajszálereket.

Fontos, hogy a hormonrendszerre is hasson a kezelés, hiszen gyakran innen ered a probléma. A rozmaring, cédrus a mellékvesét, a borsmenta a hipofízist, a geránium a mellékvesekérget, a zsálya a pajzsmirigyet segíti, harmonizálja.

Melyik az a termék, amely ezeket tartalmazza?


A Hair Nice termékek különlegességét, meglepő hatékonyságát a bennük lévő - jól összeállított - természetes növényi hatóanyagoknak, ezek igen magas koncentrációjának köszönhetik. A növényi hatóanyagok „újratanítják”, harmonikus működésre hangolják a hajtermelést és a fejbőr sejtjeit és biztosítják a szükséges „hajalapanyagokat” is.
A fejbőrpanaszok 3 típusának - zsírosodás, korpásodás, fejbőrviszketés-, a hajproblémák 3 típusának – hajhullás, kopaszodás, hajtömegcsökkenés – kezelésében nagy eredményeket érhetünk el a termékek kúraszerű használatával.

 

A sampon biztosítja a haj tisztaságát


Hatására a haj növekedése gyorsul, a faggyúmirigyek működése harmonikusabbá válik, a fejbőr megtisztul, több „táplálékot” kap, javul a nyirok-, vérkeringés, a bőr anyagcseréje és a bőrlégzés, így tehát új életre kelti a hajhagymákat, oxigénhez juttatja a fejbőrt, fényesebb és egészségesebb lesz a haj. Növényi hatónyagai: rozmaring, borsmenta, csalán, körömvirág.
Nem tartalmaz Sodium Lauryl Sulphatot, A tökéletesen lebomló növényi alkohol alapú - SLES - biztosítja a sampon habzását. Ez a természetes alapanyagból– pálmaolajból - készülő felületaktív anyag jó minőséget képvisel az európai piacon.

 

A hajbalzsam adja a hajragyogását


A hosszú, festett, száraz, nehezen fésülhető, töredező, kinyílt végű, gubancolódó, fénytelen haj esetében nélkülözhetetlen.
A szőlőmag kivonatot, csalánt, zsályát, jojobát tartalmazó készítmények – mint a Hair Nice hajbalzsam - a haj kettévált végét „bevarrják”, erősítik a haj szerkezetét, kívül-belül intenzíven táplálják a hajrostokat, simává varázsolják a hajszálak felületét.

 

Hajwellnes és intenzív panaszterápia is egyben


A Hair Nice Hajkence egy olyan fejbőrápoló krém, mely egyszerre alkalmas a hajproblémák és a fejbőr panaszainak intenzív kezelésére, egy páratlan otthoni wellnesshez vagy akár megelőzésre, odafigyelő ápolásra.
A növényi eredetű komponenseinek az alábbi hatásokat köszönhetjük:
Radíroz: az elszarusodott hámsejteket eltávolítja, ettől javul a bőr légzése és könnyebben bejutnak a bőrön keresztül a tápanyagok a pakolásból. Méregtelenít: a fejbőr alatti szövetekben lerakódott salakanyagokat – amelyek gátolják a hajhagymák egészséges működését - valósággal kiszívja. Táplál: az értékes hatóanyagokat a hajhagymákhoz juttatja. Hat a bőrre, a bőr alatti szövetekre: vérkeringést serkenti, a bőrt fiatalítja, táplálja. Hat a lélekre: jókedvre hangol, energikussá tesz, szorongást, feszültséget enyhíti, eloszlatja az agressziót, félelmet.
A homoktövis, csalánmag, ginzeng, jojoba, szőlőmag, csalánlevél, karotta megfelelő kivonatainak értékes hatóanyagai mélyen bejutva feltöltik a fejbőr ásványi-anyag és vitamin raktárait.
A cédrus, geránium, borsmenta és a rozmaring illóolajok finom rezgései az orron keresztül bejutva, a limbikus rendszerre is hatva jókedvre hangolnak, energikussá tesznek, szorongást, feszültséget enyhítik.

Nehéz, időigényes és pénztárcát nem kímélő elfoglaltság a megfelelő, szakmailag megbízható, a valódi okokat feltáró szakember felkutatása. Törekedjünk arra, hogy az okok feltárása komplex legyen. Kérje bátran tanácsadóink segítségét !
Az egészséges haj és fejbőr igazi ajándék! Akinek nincs, az tudja igazán értékelni, ha hozzásegítjük…

Következő cikkemben néhány alternatív otthoni terápiás módszert mutatok meg, melyek sok esetben segítettek már a panaszok végleges megoldásában. Szó lesz a táplálkozásról, akupresszúrás gyakorlatokról és még néhány mindenki számára megvalósítható egyszerű módszerről. Hajszépítő táplálék -kiegészítők, homeopátiás készítmények, aromaterápiás módszerek a különféle panaszok kezelésében a következő lapszámban.

Kis Éva skalpdiagnoszta,
hajgyógyász,
hormonegyensúly tanácsadó
06-30/7545417
www.nicehajgyogyaszat.hu

ide várom a kérdéseket:
[email protected]

  (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!