Ezért használj hajmosó szappant

A hajmosáshoz sampont kell használni. Így tanultuk. Ezt ismerjük. Ám nem volt ez mindig így. Dédanyáink a főzött szappannal mostak hajat általában kéthetente, ahogyan a ruháikat is szappannal tisztították.


Akkoriban azonban teljesen más volt az időjárás, nem beszélve a városok szmoggal telített, poros, szennyezett levegőjéről. A modern samponok nagy többsége három dolgot tartalmaz, melyek közül egyik sem tesz jót sem a hajunknak, sem a fejbőrünknek. A legrosszabb pedig az, hogy függővé tesz. Emlékszem, amikor először mostam hajat szappannal, a hajam csomóssá, elnehezültté, és zsíros hatásúvá vált. Megszokta a sampon erős zsíroldó hatását és nem tudott „mit kezdeni” a szappannal, mely sokkal szelídebben tisztít. Nem adtam fel. Pár hét alatt „átszoktattam” a hajam a szappanra, és amióta az öblítést az almaecet biztosítja, sokkal csillogóbbá és élettelibbé vált a hajam. Engem elsősorban az győzött meg a hajmosó szappan használatáról, hogy amint az előbb mondtam, az átlagos samponokban szintetikus illatanyagok, a habzást biztosító, bizonyítottan rákkeltő SLS (Sodium Lauryl Sulfate) vagy annak származékai, nem utolsó sorban pedig erős zsíroldó hatással bíró felületaktív anyagok találhatóak, melyek közül mindhárom igen agresszív a fejbőrhöz. Ezzel szemben a samponszappan természetesen tisztít, hidegen sajtolt növényi olajokat tartalmaz, továbbá természetes illóolajokat. A Napvirág Manufaktúra hajmosó szappanja azért sem mindennapi, mert amíg a tisztító hatásért a kókuszolaj felel, addig ez a szappan olyan különleges összetevőket tartalmaz, mint a dióolaj, mely a fejbőrt egészségessé teszi, hiszen magas az A- és E-vitamin tartalma, továbbá gazdag antioxidánsokban, illetve a szőlőmagolaj, mely a hajszálakat fényessé, rugalmassá, és lágy tapintásúvá varázsolja.
Ez a kézműves szappan revitalizálja a bőrsejteket, helyreállítja a bőr faggyútermelés egyensúlyát, így nem lesz szükség gyakori hajmosásra, hiszen egy idő után beáll a természetes egyensúlya a bőrnek, és nem zsírosodik extrém módon sem a fejbőr, sem a haj.

Egészséges hajszálak teljes hosszban

Idén a Napvirág Manufaktúra egy újdonsággal is előrukkolt, mégpedig a kényeztető és a regeneráló hajpakolással. Az előbbi organikus avokádó és sárgabarackmag olajjal, míg az utóbbi organikus dinnyemag és jojoba olajból készült. Ezek az értékes, gazdag vitamin és ásványianyag tartalmú, hidegen sajtolt növényi olajok biztosítják, hogy a haj egészen a végekig, teljes hosszban egészséges lehessen.


 Rendszeres használatával megszűnik a töredezettség, puha, finom tapintású lesz a hajkorona. A pakolást érdemes a tiszta hajra felvinni, pár percet várni, - de akár törölközőbe bugyolálva fél órát is a hajon maradhat - majd samponszappannal alaposan kimosni. Végül almaecetes vízzel öblítsük le a hajunkat. Érdemes havonta legalább egyszer alkalmazni a pakolást.

Nincs felesleges hulladék

A Napvirág Manufaktúra kifejezetten ügyel a környezettudatos csomagolásra, mely konkrétan azt jelenti, hogy a termékeiket újrahasznosítható papírba csomagolják, ha például szappanról van szó, vagy üvegekbe töltik, mint ahogyan a hajápolók esetében. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor a kiürült üvegeket a Manufaktúra vissza is veszi, akár közvetlenül a fogyasztótól, ha visszaküldik neki, akár a csomagolásmentes boltokban leadva is visszajut a műhelybe, ahol tisztítás és fertőtlenítés után újratöltik azokat. Így nem termelődik hulladék, amivel a környezetet terhelnénk.

Egészséges, tiszta haj:
 Napvirág Manufaktúra!