A gyömbér egy természetes gyógynövény, amelyet fűszerként világszerte használnak.Görcsoldó, hányingercsökkentő, gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antibakteriális.A gyömbér gazdag forrása az A-, C-, E- és B-komplex vitaminoknak, ezen kívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz. Mivel elég ritkán jelentkeznek mellékhatásai, a gyömbért bárki nyugodtan fogyaszthatja, de azok, akik szívgyógyszert vagy magas vérnyomásra felírt gyógyszert szednek, előbb mindenképpen konzultáljanak az orvosukkal!

A gyömbér 10 legfőbb gyógyhatása

1. Féken tartja a cukorbetegséget: a gyömbér csökkentheti a vércukorszintet és növelheti az inzulin és a cukorbetegség kezelésében használt más orvosságok hatékonyságát.
2. Megnyugtatja a felkavarodott gyomrot: a gyömbér szélhajtó tulajdonsága nagy segítség lehet a felkavarodott gyomor megnyugtatásában, ráadásul ellazítja az emésztőrendszer izmait is, megelőzve ezzel a felpuffadást.
3. Javítja a szív egészségét: a gyömbért régóta használják szíverősítőnek. Csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a vérrögképződést, ezáltal csökkenti az éreredetű szívbetegségek kialakulásának kockázatát is.


4. Segít megelőzni a megfázást és az influenzát: a gyömbér felturbózza az immunrendszert és melegítő, izzasztó hatása miatt is természetes gyógyszerként használják megfázás és influenza kezelésére.
5. Hatékony lehet a rák ellen: a gyömbér a petefészekrák kezelésében is hasznos lehet. A Michigani Egyetem rákközpontjában végzett kutatás bebizonyította, hogy az őrölt gyömbér sejthalált idéz elő a petefészek rákos sejtjeiben.
6. Enyhíti a menstruációs fájdalmakat: mivel a gyömbér természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, a menstruációs fájdalmak enyhítésére is használható.
7. Terhesség alatt enyhíti a reggeli rosszulléteket: a reggeli rosszullétekben szenvedő terhes nők számára is segítségül lehet a gyömbér, mivel hasonló hatást fejt ki, mint a B6-vitamin.
Fontos: Terhes kismamák feltétlenül konzultáljanak orvosukkal, mielőtt gyömbért alkalmaznának, mert egyes szakmai vélemények szerint nagyobb mennyiségben történő fogyasztása veszélyeztetheti a magzatot.
8. Csillapítja az ízületi gyulladás okozta fájdalmat.
9. Enyhíti a migrént.
10. Csillapítja a köhögést: a gyömbér természetes fájdalomcsillapító, ezért a torok fájdalmára vagy irritációjára is gyógyír.

Tipp:
Keresse a 100% arabica instant kávét tartalmazó MAKKA Gyömbéres Zöld kávét a vitalvar.hu oldalán!