A víz otthonunk legfontosabb nyersanyaga. Nélkülözhetetlen az iváshoz, főzéshez, takarításhoz és fürdéshez. Vízmelegítőink, mosó- és mosogatógépeink, csaptelepeink és más háztartási gépeink hatékony és megbízható működéséhez a legjobb minőségű vízre van szükségünk. A fűtési rendszerek kazánjaiban használt víznek szintén megfelelő paraméterekkel kell rendelkeznie, amelyek között a vízkeménységnek is szerepelnie kell.

A víz otthonunk legfontosabb nyersanyaga. Nélkülözhetetlen az iváshoz, főzéshez, takarításhoz és fürdéshez. Vízmelegítőink, mosó- és mosogatógépeink, csaptelepeink és más háztartási gépeink hatékony és megbízható működéséhez a legjobb minőségű vízre van szükségünk. A fűtési rendszerek kazánjaiban használt víznek szintén megfelelő paraméterekkel kell rendelkeznie, amelyek között a vízkeménységnek is szerepelnie kell.
A vízkőképződés egy természetes folyamat, de háztartások többsége küzd a kemény víz hatásaival. Bár minden felhasznált vizünk az esővízből származik, attól függően, hogy ez a víz hová esik, vagy természetes lágy marad, vagy különböző anyagok oldódnak bele.  A víz jó oldószer, és amint átjut a talajon és köveken, különböző anyagokat vesz fel. Két gyakori ásványianyag: a kalcium és a magnézium miatt lesz kemény a víz. Bár ezek az elemek nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, háztartási berendezéseinknek kifejezetten károsak.
Amilyen könnyen oldódnak ezek az ásványok, olyan könnyen ki is tudnak válni a vízből, kemény rétegben lerakódva a csaptelepen, vízcsövekben, és mindenhol, ahol víz folyik át.
Képes akár a víz felmelegítésére használt energia 60%-át is képes elnyelni, ami minden olyan eszközt negatívan érint, ahol a víz melegítése történik. Ez összességében hatalmas energiapazarlást eredményez. A lerakódás mértéke ráadásul a hőmérséklet növekedésével folyamatosan nő, emiatt a vízmelegítőkben, kazánokban, mosógépekben a lerakódás is vastagabb lesz.
A vízkő a víznél sokkal rosszabb hővezető, ami a fűtőszálaknál okoz gondot. Romlik a hő-átvitel, romlik a fűtőteljesítmény, vagy drasztikusan megnő az elektromos fogyasztás. Így nem csak a fűtőszál cseréjével kell számolni, hanem az időközben felmerülő plusz költségekkel is.
A mosás kemény víznél több mosóport és adagoló szereket igényel, és mosás után a ruhák is keményebbek lesznek.
A lerakódó vízkő nem csak esztétikailag okoz gondot, a tisztítása sem egyszerű. A vízkő nehezen oldódik, és savas vegyszereket igényel, melyek használata a környezetet is nagymértékben szennyezi.

vizlagyito_elonyok_2

A vízlágyító berendezés előnyei:

1. A háztartásodat selymes lágy vízzel tudod ellátni.
2. A vízlágyító berendezés növeli a vízzel érintkező háztartási eszközeid élettartalmát, és csökkenti a javítási költségeket.
3. Megszűri a vizet azoktól az anyagoktól, amelyek vízkövesedést okoznak a kádban, zuhanyban, csapokon, vízforralóban és egyéb helyeken.
4. Megtakaríthatsz több mint 50%-ot a tisztítószerekből, mosóporból, adalékanyagokból, samponból és kondicionálókból.
5. A lágy víz jelentősen csökkenti a bőr irritációs problémáit. Nincs többé száraz viszkető érzés, élvezheted a természetesen lágy és egészséges bőr előnyeit.
6. Javítja a víz ízét.
7. A takarítás egyszerűbbé és gyorsabbá válik, így több szabadidőd lesz.
8. A vízlágyító javítja a fűtési rendszer hatékonyságát, akár 20 -30 %-os megtakarítást eredményezve.
9. Lágy vízzel mosógéped hatékonyabban dolgozik, és a keménység-lerakódások nélkül a ruhák is tartósabbak, frissebbek, lágyabb tapintásúak lesznek.
10. Vízlágyító használatával elért megtakarításaid, pl. elektromos fogyasztás, tisztítószerek, fűtési költség és egyebek messze meghaladják a vízlágyító berendezés megvásárlásának egyszeri költségét. Egy átlagos négytagú családot figyelembe véve a vízlágyító berendezés 2-4 éven belül visszahozza az árát, míg az átlagos élettartalmuk 15-20 év.

A központi vízlágyító megváltoztatja a víz érzetét. Hajmosást követően hajunk fényesebb és lágyabb lesz, valamint könnyedebb a borotválkozás is. A ruhák fehérebbek, ragyogóbbak, lágyabbak lesznek mosás után, valamint az edények és poharak foltmentesek.  A lágy víz javítja mindennapi életünket, csökkenti napi kiadásiankat.


GeoMag Water KFT.
Tel: 06-20-447-1677
E-mail: [email protected]
Weboldal: www.piviztisztito.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!