2017. 02. 17
Ez a rejtvény már nehezebb, mint a szokványos kiszámolós játékok. Próbáld meg fejben megoldani. Ha nem sikerül, ne keseredj el, tekerj lejjebb és mutatjuk a megoldást!

2017. 02. 09
KATTINTS A KÉPRE A HELYES VÁLASZÉRT! Ez a feladvány már a nehezebbek közül való. Meg tudod oldani hosszas töprengés nélkül? Ha nem vagy biztos az eredménybe, tekerj lejjebb és mutatjuk a helyes választ!

2017. 02. 08
A feladat nem egyszerű, és egy kicsit trükkös is. Ha nem sikerül, ne keseredj el, tekerj lejjebb és mutatjuk a megoldást! Természetesen más megoldás is lehetséges, ha találtál ilyet, azt is írd meg kommentben!

2017. 02. 07
Helyezz át egy gyufát, hogy igaz legyen! A feladat csak első ránézésre tűnik nehéznek, igazából pofonegyszerű! Ha sikerült megoldanod egy percen belül, oszd meg másokkal is! Ha nem sikerült, görgess lejjebb a megoldáshoz!

2017. 02. 06
SOKSZOR BECSAP A SZEMÜNK! Az alábbi kép nagyszerű példája az optikai illúziónak. Nézd meg ezt a képet és számold meg hány gyufaszálat látsz a képen. Ha meg van, lapozz lentebb és nézd meg a valós eredményt! Eltaláltad?

2017. 02. 06
Első ránézésre nehéznek tűnik, de pofonegyszerű a megoldás. Ha nem sikerül görgess lejjebb a helyes megoldásért!

2017. 02. 05
Ezt a feladat a legtöbb emberen kifog, pedig leírva nem is olyan bonyolult. A nehézség az benne, hogy nem csak az eredményt kell fejben tartani de a következő lépést is előre kell látni.

2017. 01. 31
Furcsa dolog ez az élet. Amíg fiatalok vagyunk, várjuk az iskola végét, várjuk a munkaidő végét, a hétvégét. Jaj, hát soha sem lesz péntek? Aztán eljön… Eljön az idő, amikor nem számít, milyen nap van. Mert időd van, csak már nem tudsz mit kezdeni vele. „Ha újra fiatal lehetnénk, mennyire másképp élnék! Mert már nem tehetem meg azt, amit akkor kellett volna.” Ugye?

2017. 01. 23
A veréb arrébb ment, nehogy ráessen a vadgesztenye, pedig Butzheim bácsi jó szívvel vetette elibe. - Edd csak meg bátran! – bíztatta mosolyogva, mint Szent Ferenc, mikor Igét hirdetett az ágon billegő hallgatóinak. Belenézett a háncsból font szatyorba, de nem volt benne semmi. Azért furcsállotta az üres cekkert. Reggel, mintha még pénztárca és ennivaló is lett volna benne. Sajnos a bácsi elfeledte, hogy a veréb akkor sem eszik gesztenyét, ha az már elhagyta a tüskés fészkét. Jaj! Még a saját neve sem jutott eszébe. Nem tudta, hogy őt Butzheim Ottónak hívják, és túl van a hetvenen, és annak idején a gimnáziumban tanár úrnak szólították. Azt, meg, ha mondják, se hiszi el, hogy ő egy kelenföldi panellakásban van otthon; - ha otthon van, s nem éppen Marcaliban kínálgat egy kolduló verebet gesztenyével. És reggel csak kenyérért ment le a pékhez. A szürkemadár nagyot nézett, amikor az a valami az orra elé gurult. Meghökkent. Felpislogott a padon ücsörgő csokornyakkendős öregúrra, mintha kérdezné:

2017. 01. 23
Nagyon sok madárfaj érkezik hozzánk a hideg hónapokra, áttelelni a Kárpát-medencének a környékhez képest viszonylag kedvező időjárási viszonyai közé, és ugyancsak nagyon sok van, amely túl azon, hogy itt költi ki fiókáit, télen is nálunk marad – halljuk dr. Kasza Ferenctől, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Beretzk Péter Munkacsoportjának vezetőjétől.