Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 02. 28
Nem kell nagy lemondásra gondolni, elég pár apró változtatás!

2020. 02. 27
Kevesen lehetnek, akik sorsuk szebbik időszakában, egy boldog élethelyzetben ne tűnődnének azon: vajon hogyan is lehetne életüknek e felhőtlen, harmonikus szakaszát meghosszabbítani, hogyan lehetne ezt a fiatal és egészséges életidőt kitágítani? Egyáltalán: mi lehet a hosszú és egészséges élet titka?

2020. 02. 20
Dörögtek az ágyuk a pesti rakparton. Felettük az eresz alatt a pici szirénák ijedten sikoltoztak a fészkeikben. Nem csoda, mikor látták, hogy még a fémtorkú papa is ott bőg a háztetőn.

2020. 02. 20
- Két csirkevér, ötös asztal rendel! - ordította túl a kocsma zaját Lilla, a viharvert arcú pincérnő. Eljárt már felette az idő. Rég volt, mikor még mint hamvas szüzet, a templomba kísérte őt keresztapja bérmálkozni. A misére menet gyakran csodálták Lilla szépségét az öreg görény mámik. A hetyke falkában dohányzó, rövid farkú legénykék is csak bámulták, mikor ez a tünemény ellibbent előttük a templomtéren. A belső tűz, ami bennük izzott, hirtelen fellobbant az égig, ahol a legelésző bárányfelhőkről is leperzselte a bundát.

2020. 02. 19
Egy kisváros gimnáziumában osztályklubdélutánt rendeztek a 2000-es évek elején. A szorgalmas diáklányok keze nyomán szendvicsek és sütemények borították az erre kijelölt asztalokat: a mérsékelt érdeklődés és étvágy következtében ez még a rendezvény végeztével is így volt. Az a néhány fő, aki magára vállalta a rendrakás-takarítás hálátlan feladatát, azon tanakodott, hogy mi legyen a felesleggel.

2020. 01. 24
Meyer bácsi hasra esett, ahogy nagy óvatosan az ebédjével az asztalához lavírozott. Bádogcsajkáját elejtette, az csörömpölve csattogott egy darabig, míg el nem ült Perbál atya asztala alatt. Már egy percre rá, onnan a széklábak közül pislogott büszkén, hogy: Lám! – milyen ügyesen sikerült az ebédlőt mákos tésztával behinteni. Még elhasalva káromkodott egy kicsit az ebédlő kövén. Szórakozottan lefricskázott egy tésztaszálat a fekete zakójáról, és úgy várta türelmesen Zsófia nővért, hogy felsegítse.

2019. 12. 19
Épp az ellenkező hatást éred el vele, mint szeretnéd!

2019. 12. 31
Méltó lezárása az óévnek ez a szép gondolatsor, amelyen keresztül kapcsolatba léphetünk a Teremtővel.

2019. 12. 19
A környezetvédők a ’80-as évek végén hozták létre és tették ismertté a „fenntartható fejlődés” fogalmát, amely eredetileg azt jelentette, hogy minden nemzedék csak olyan mértékben elégíti ki a szükségleteit, amellyel nem veszélyezteti az eljövendő nemzedékek hasonló igényeinek azonos szintű kielégítését. Annak idején sok minden sűrűsödött össze ebben a két szóból álló kifejezésben, ami világszerte népszerűvé, elfogadottá tette: legfőképpen szolidaritás, felelősségérzet az utánunk jövők és a bolygó iránt, továbbá az a reménység, hogy lehet hosszú távon emberhez méltó életet élni ezen a planétán úgy, hogy közben nem tesszük tönkre jóvátehetetlenül létfenntartó rendszereit.