2019. 07. 18
Az emberiség rákos. Súlyos beteg és nem nyúl gyógyszerért. Vár és szenved, mert nem tudja milyen közel a segítség! A rákos sejtek köszönik, jól vannak! Virulnak, burjánzanak, egymást robbantgatják hatszázas Mercédeszeikben. Még nem fogták fel, hogy a testtel együtt ők is elpusztulnak. Én-tudatuk és ön-tudatuk határtalan sötétjén még nem világít át a test-tudat. Nem értik meg, hogy ők a teljes egészet szolgálják, nem a Mindenség van őértük. Hiányzik belőlük a közös cél tudata, ők akik nem adnak csak kapnak. Az ő vállukat nem nyomja a test fenntartásának súlya, ezért – látszólag - életképesebbek az EGÉSZséges sejteknél.

2019. 07. 18
A négyéves Dóri egyedül van a szobában, orvososat játszik. Körülnéz a játékok között, majd kiemeli Brumit, öccse kedvenc mackóját, akiről rögtön látja, hogy gyengélkedik: fáj a hasa, és könnyezik a szeme. Gyorsan felméri a helyzetet: itt csak a gyors műtét segít. Már hozza is a kisollót, egy vágás, és a mackó fényes gombszeme a kezében marad. Anyja, felfedezve a félszemű medvét, kérdőre vonja a lányát. Dóri kerekre nyílt szemmel, őszinte tekintettel állítja, hogy semmit nem tud a dologról. Anyja hol a kisollót nézi, hol a mackót, és legszívesebben sírva fakadna.

2019. 07. 18
Tanulságos történet, amely segít megérteni, mitől omolhat össze villámgyorsan a gazdaság!

2019. 07. 15
Ha én lennék az Isten, mielőtt nyakon csördíteném elszemtelenedett gyermekeimet, figyelmeztetném őket. Valami olyan jelzéssel, amely mindenkihez eljut, amely mindenkit megráz, amelyet mindenki megérthet.

2019. 07. 10
Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet. Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni.

2019. 07. 08
Ki ne szeretné, ha a memóriájából bármit könnyedén előhívhatna. Van rá pár egyszerű módszer.

2019. 07. 02
A Gallaher Ltd. Dohánygyár háziasszonyoknak kártyákat készített "Hogyan csináld?" címmel. Nézd meg te is!

2019. 07. 01
Nemrég buszra vártam szülőfalum várójában. Megérkezett oda egy helybeli kiskamasz is: szemlátomást a szomszéd falu általános iskolájába igyekezett. Elfoglalt egy számára kedvezőnek tűnő pozíciót, és ott lehorgonyzott: más egyéb nem történt.

2019. 05. 29
Aki eddig meg voltak róla győződve, hogy a gondolkodás, a folyamatos agymunka kimondottan jót tesz mentális képességeinknek, most nagyon csalódni fog…

2019. 05. 07
Az öreg varjú káromkodva felrebbent a sorompórúdról. Még egy versnyit sem gunnyasztott rajta, mikor hirtelen kilinkelve megemelkedett alatta, ahogy a bakter feljebb tekerte a csörlővel.