2017. 02. 23
A klímaváltozásról, a globális felmelegedésről többnyire akkor hallunk hangsúlyosabban, ha valahol a világban rendkívüli természeti katasztrófa pusztít, vagy éppen világkonferencia zajlik a témában. Az elmúlt esztendő kétségkívül legnagyobb zöld eseménye a párizsi klímakonferencia volt, amelyre nem lehetett nem odafigyelni, hiszen több mint egy hónapon keresztül a mindennapi híradások fő eleme volt.

2017. 02. 27
Sok olyan vegyi anyagot használunk, amelyek köztudottan megváltoztatják a női és férfi nemi hormonok arányát. A bajok legfőbb forrásai a női nemi hormont utánzó ösztrogén-vegyületek. Ezek megtalálhatók az élelmiszerek csomagolásában, a tisztítószerekben, a műanyagokban, a festékekben, és ki tudja mennyi helyen.

2016. 01. 22
Az utcánkban már kora reggel tárva nyitva voltak a kapuk, nemcsak a miénk. A legutolsó háznál is, ahol Bognárék laktak. Pedig alig hittem, hogy a cséplőgép még aznap elér hozzájuk. - Mihozzánk tán dél felé megjön – monda a nagypapa. Később megnéztem a két varjút, akiket tegnap hozott haza nagypapa a hegyről. Egymáshoz volt kötve a lábuk, hogy el ne repüljenek. Azért elég hosszú volt a zsineg, hogy egymás vállában kapaszkodva járhassanak egyet, ha akarnak.

2017. 03. 01
Ezzel az egyszerű gyakorlattal nem csak megtarthatjuk, de vissza is nyerhetjük testünk rugalmasságát és fiatalos lendületét. Nincs kötelező tempó, mindenki a saját pillanatnyi képessége szerint végezheti a mozdulatokat, de a hatás garantáltan nem marad el.

2015. 12. 18
A Jóisten a szomszédunkban lakott, a Szent Adalberthez címzett kápolnában. Néha ez a közelség hátrányos volt, mert előfordult, hogy a reggeli misére kijelölt két ministráns nem futott be időre, a hó vagy betegség miatt. Ilyenkor Hámori bácsi átjött hozzánk, és megzörgette a posta vasrolóját. Ugyanis ott laktunk a mamával egy pici kocsmából lett szolgálati lakásban. Ekkor már tudtuk a bátyámmal, hogy megint át kell szaladni a sekrestyébe, és piros szoknyát kell rántani a kék mackóra.

2017. 04. 03
Földünkön az élet, az élő a csoda ezer arcát mutatja. Amikor egy élőt közelebbről megvizsgálunk, legyen az fű, fa, virág, vagy az élet magasabb rendű formája, csodák sorozata tárul elénk. A hihetetlenül egyszerű formák sokasága, rendszerbe illesztve adja az élet szerkezeti elemeit, és végső soron az élőt. Azonban a kezdeti tökéletes állapotok az idő múlásával szétzilálódnak. Romlanak anyagi minőségeik, torzulnak funkciók, s a végén, az élő feloldódik a mindenségben, hogy helyet adjon az újabb életeknek. Mivel évtizedek óta foglalkozom a struktúrákkal, elkerülhetetlen, hogy ezt a kérdést ne erről az oldalról közelítsem meg!

2015. 11. 24
A Magyar Afrika Társaság (AHU) orvosi misszióival és különböző gyermektámogatási programjaival kiemelten fontos szerepet vállal az afrikai térség felzárkóztatásában és egészségügyi problémáinak kezelésében. A nonprofit szervezet 2009. óta szervez önkéntes orvosi missziókat Afrika rászoruló térségeibe. Az elmúlt időszakban összesen 29 önkéntes orvos 1-1 hónapig teljesített szolgálatot az afrikai kontinens 5 különböző országában; az utolsó misszió pedig október közepén indult útnak Ugandába.

2015. 11. 21
Imre már megszokta, hogy új nővére született. Először Kánya Pista mondta neki viccből, hogy „született” a nővére, mikor átment hozzájuk Emmát, a baknyulat kölcsönkérni. Ezt a nevet Imre adta neki, mikor az még kicsi volt. Csak azért, mert a pofikája nagyon emlékeztette egy részeges művésznőre, akit a búcsúban hallott nótázni. Mire a pici nyúl már akkorára hízott, mint egy mosómedve, kiderült a tévedés, mert Emma már az illendőség határait is erősen túllépve molesztálta a csitri füleseket. Sőt, egyszer rajtakapta Emmát, amint a szomszédék macskáját beszorította az istálló sarkába; - de már a baknyúlon rajtamaradt a lánykori neve.

2017. 03. 23
Amikor Sasvágó Józsit átmenetileg beíratták az óvodába, nagy volt az öröm. Mármint a nagyanya részéről. Csak egy bizonyos időre vették fel a Községi Tanács segítségével az unokát, amíg a kulák, az idősebb Sasvágó a kórházban lesz.

2017. 03. 06
Ragasztott hús. Ez igaz?! Még a legelvetemültebb húsevők is felkapják a fejüket, ha megtudják, hogy egy csomó „kedvenc” már ilyen technológiával készül. És mindez legális. Csak sajnos a fogyasztókat felejtik el tájékoztatni, hogy mit is kap a pénzéért.